Bloggintresserade

måndag 11 augusti 2014

Växtkraft

Hej alla vänner!

Dagarna rullar på och det känns som om jag inte gör nåt vettigt alls. Det känns lite konstigt att veta att jag inte ska arbeta mer, nu när alla andra börjar efter sin semester.
Som tur är så kan jag bo kvar på kolonin ett tag till. Här finns ju en hel del att göra, skönt att kunna ta det i min takt.På växthusets ena gavel har jag planterat rosa pelargoner. Blossom 
De står i svarta plastlådor men de syns inte för det är så frodigt och vackert.
När jag var i Danmark förra sommaren köpte jag en massa plantor för 10 kr st. De var klena och inte alls fina. Nu i år har de tagit igen det och blommar hur mycket som helas.


De står tillsammans med dubbla rosa snöflingor, som har blivit så stora.


I min åttkant med kryddor har det också hänt saker. Se så de har växt mina kryddor, borde ha klippt ner och torkat men det har bara inte blivit av. De har använts flitigt ändå.


Undrar om det blir fler så där varma dagar som man längtar efter läskande meloner. Det har gått åt en hel del av den varan i sommar.
Hoppas ni får en fin vecka
Kram Meta

6 kommentarer:

Tante Mali sa...

Meta, you seems to be a very talanted gardener. They bloom like a fire work of white and pink - so beautiful!
All my best from an Austrian Gardener
Elisabeth

Solstrimmor sa...

Ja i år är det verkligen pelargonernas år, de gillar värmen! Och melonernas år också:)

Ha det fortsatt skönt!
Kramar från Eva-Mari

Mejrams! sa...

Så flitig bloggare du har varit i sommar, ser att jag missat hur många inlägg som helst. Så fin din pelargon är, ser ut att må jättebra, frodig! Kram Merja

Högagärde sa...

Har jag missat något jag som inte hunnit läsa så mycket på din blogg det allra senaste. Ska du sluta jobba? Visst är det många som får ångest när jobbet drar igång efter semestern igen men det kan förstås ge blandade känslor att stanna hemma.

Stor kram till dig.
Elisabeth

LINDA sa...

Så härligt att kunna bo över på kolonin. Jag känner igen det där med att inte göra något vettigt alls. Jag har ingen större lust. Har nog inte kommit in i höstlunken än. Jag hade tänkt baka macarons medan jag väntar på målaren, men när jag hade tagit fram allting och skulle börja mäta upp så upptäckte jag att mandelmjölet inte alls var mandelmjöl utan rismjöl ... suck ;)

Kram
//Linda

Törnrosa sa...

Det är bara så fint hos dig! Härligt att du även kan bo där. Och du kommer att uppskatta din ledighet, jag lovar. Kanske bara tar lite tid att vänja sig.
Kram