Bloggintresserade

onsdag 6 augusti 2014

Blött värre

Hej alla vänner!Jag hoppas det är fler som fått ett fint regn som vi, både på natten och under dagen. Det känns så friskt och härligt där utanför husväggen.


I mitt växthus har tomaterna börjat mogna, vi skördar varje dag. Det är så gott med egen odlat.


En vacker fjäril har landat i min Klätterhortensia.Äntligen blommar min Gula Alpklematis. Jag har väntat i flera år, var nästan beredd att slänga den och sätta nåt annat gult där.

En lugn dag har det varit dotter och barnbarn är på utflykt idag. Det blir tyst när de är borta.

Vid frukostbordet i morse upptäckte jag att min Klematis Plena har börjat blomma om. Det gör mig glad att få se sommarblommorna en gång till, hade jag varit bättre på att klippa ner så skulle det nog vara fler som blommat om.


Det finns en blomma som jag önskar att den trivdes hos mig och det är Solbruden. Den drar till sig massor av fjärilar och det gillar jag. En lite suddig fjäril landade precis när jag knäppte. Jag vet inte varför blomman inte överlever hos mig.
Undrar om sorken gillar deras rötter??? 
Någon som vet???.


De här små rackarna springer gatlopp på verandataket varje morgon. Jag hoppar högt i sängen  för det låter så mycket när de springer på plasttaket. 

Nu klampar det på trappen, det är min dotter med barn som är på intågande.
Jag avslutar här och önskar er alla en fin och skön torsdag
Kram Meta

6 kommentarer:

LINDA sa...

Tack för den fina hälsningen hos mig. Och japp, nu drar det igång igen. Det är jättehärligt med allt som finns att skörda, men jag hinner inte riktigt med. Har fått börja göra soppa tomaterna för att de ska gå åt ;)

Kram
//Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har vi skator som studsar runt på uterumstaket, och det låter högt med tanke på hur små dom ändå är. Så gott med egna tomater och det var en fin gul klematis.
Kramar/AM

Lotta sa...

Vilken vacker fjärilsbild du fångat! Vi fick 13 mm här men jag hoppas vi ska kunna tröska idag igen!
Kram Lotta

Margot sa...

Visst är det härligt med egenodlat, så gott! Fin bild med fjärilarna! Solbruden känner jag inte till, har aldrig haft den! Idag fick vi 18 mm regn, mycket efterlängtat, så nu känns det som den värsta hettan gett med sig (hoppas jag;))
Kram Margot

Jord under naglarna sa...

I natt fick vi nog en ganska rejäl regnskur, men annars har de mest gått förbi oss.
Inget är väl så gott som egenodlat! :)

Din gula klematis är ju jättefin! Det finns inte så många härdiga klematis så här ser man mest bara alpklematis och det är den jag har också.

Sofia sa...

Nja...lite regn har det kommit men vi skulle behöva massor mer!
Ja visst är det så gott med solvarma egenodlade tomater...inte mycket som går upp mot det! =)
Kramis Sofia