Bloggintresserade

onsdag 3 december 2014

Både bra och dåligt!

Hej alla vänner!

Dagarna springer iväg och redan mitt i veckan. 
Idag blev det en vilodag efter allt bakandet i går. I morse var jag till bassängträningen det är så skönt och nu i dec. tänder de levande ljus vid bassängkanten när vi har den sista avslappningen. Det är en fin avslutning på passet.


Idag har jag varit till en väninna med en blomma så hon frisknar till ordentligt för på lördag ska vi på tur....


När jag köpte den här Asalean så ges det 2 kr till Kronprinsessan Viktorias fond. Sånt tycker jag är bra. Köper vi alla våra blommor så, då blir det mycket pengar till bra ändamål..

Den utslagna blommar har en rosa lite strimma på ett av bladen. Gillas av mig.

En liten tur  till plantagen resulterade i en vit amaryllis, en bok om Irisar. Den är mycket fin med en  massa läsvärt i den. Det är ju en av mina favoritblommor till kolonin. När jag steg av bussen och kom på gatan där Plantagen ligger stod det en massor långtradare på sidan av vägen. Då kom jag ihåg att de skall stå en kvart på förmiddagen varje dag i protest, mot domen för en utländsk förare som blev frikänd i domstol, fast han hade ett falskt körkort och andra handlingar, han skyllde på att han inte visste att de var falska.( får de inte köra upp för sina kort????)Den svenske åkaren borde också straffas för att ha anställt honom, snart kommer våra svenska förare att vara utan jobb.Nu kan de ju anställa vad som helst.Vad lever vi i för land som inte kan skipa rättvisa ens???Vi är alldeles för flata.Jag ska passa mig för långtradare i framtiden, vem vet om de kan köra.Det är inte konstigt att det sker så mycket olyckor med dessa inblandade i.
 

 Väl hemma  var det så skönt ute och solen lyste, så jag tog med mig spade och dramaten på en tur till skogen. Där hittade jag så söta små dikesgranar,
Det fick följa med ett gäng hem.Skulle ha tag på tallkottar med tänkte jag, det hittade jag inga, däremot så hittade jag några lärkträd. Deras kottar är så fina och sitter så fint på grenen.

Där jag bott tidigare har det varit svårt att hitta dom ute i naturen, så nu frossa jag i dom istället.En skön och vilsam onsdag har jag haft. Hoppas din onsdag varit bra.
Kram Meta

7 kommentarer:

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej Meta, vilken härlig dag du har haft ! - Måste vara himla skönt för kropp och själ med träning i bassäng och sen avslappning med tända ljus...Att du orkade göra något sen ;) Men det är klart att man piggnar till när man kommer på en blomsteraffär !
En Azalea har jag aldrig vågat mej på att köpa...Har fått för mej att dom ska vara lite kinkiga med vattningen, stämmer det eller ?
Lärkkottar är verkligen jättefina till prydnad, så du hade tur att du hittade sådana !
- Jag kan inte se det du beskriver på kommentarsfältet hos mej...Fattar inte hur du kan se något ?!
Nåväl, ha en fortsatt fin vecka och sköt om dej !
Kram / Anneli

Cat sa...

Så fina fynd du gjort i naturen. Den sortens azalea fick jag av svärmor i oktober och den står fortfarande blommande och fin :o azaleor och mina fingrar passar inte ihop i vanliga fall.
Skönt med bassängbad!
Ha de gott. Kram, Catarina

Inger sa...

Visst går tiden fort nu, snart vänder det.
Kram

Hajan sa...

Tack för ditt härliga inlägg din
kompis blev nog glad för blomman.
Vet Du jag har aldrig sett en vit Azalea , så vacker den var och är. Jag älskar vita blommor.
i går såg jag en vit Amaryllis
så stor och fin.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jättefin Azalea till väninnan. Och det är mer än en gång jag fasat över hur långtradarchaffisar kör, fort som busen och fullständigt galet. Inte konstigt att det blir protester när det förekommer sånt fusk.
Kramar/AM

lavendia sa...

Låter fint med bassängträning med ljus på kanten, blominköp, en tur till skogen osv. Jag gillar också läkträden.

Tittis trädgård sa...

Låter härligt med tända ljus efter träningen. Vacker azalea, gillar de vita bäst. Har också en vit som står på vardagsrumsbordet och sprider glädje.
Ha en skön helg/ Titti