Bloggintresserade

söndag 22 juni 2014

Första spadtaget och lite rosor.

Hej alla vänner där ute!
Nu är den här helgen slut, med fina minnen av midsommaren för detta året.
Idag har det varit regn och sol i en salig blandning. Min dotter har farit hem till Torshälla och nu får vi rå om barnbarnet E själva i 5 dagar innan det bär av till Gävle på nya äventyr.
Idag har de första spadtagen tagits för den nya sovstugan som ingår i bullerplanket.

Nu har alla mina pioner slagit ut. Det är så fint att titta på genom växthusets fönster när vi sitter där.

Hoppas verkligen att min vinröda dubbla petunia kommer att klara sig ute i sommar, den är så bra på väg nu.. Det är regnet som gör den tråkig.Min Napolion ros har nästan slagit ut helt. Den är så häftig med sin fransiga hatt.


Även min klätterros Ghislane de Filegonde är på gång.

Men kylan vi har nu, 6 grader på nätterna, gör att det stannar upp lite.Visst passar de ihop min okända ros och den vackra aklejan. 

 
Idag har E plockat de första jordgubbarna för i år. 
Både vita och röda. Mums hörde jag från en full mun.När vi stod vid trappen kom det en mus farande från jordgubbslandet med en röd jordgubbe i munnen.Den var så stor så musen höll på att tappa balansen.Han klarade sig både från oss och från att trilla.Nu blir det musfällor här. Vi vill ha våra gubbar för oss själva.
Här är min entré och jag hälsar er välkommen in när ni känner för det. 
Ha en fin vecka
Kram Meta

10 kommentarer:

Cat sa...

Ni har fått det så lummigt och mysigt.
Här är det de lite mer slemmiga som pallar jordgubbar. Men det ska ut nya nematoder i veckan, så hoppas vi att de blir färre igen.
Ha de gott. Kram, Catarina

Mejrams! sa...

Förstår att du njuter av utsikten från växthuset, det ser så fint ut. Rosen ser jättespännande ut tycker jag, som ett litet monster men ack så vacker. Ha en god natt!

Anonym sa...

Vad fin det är. Gillar dina vackra rosor. Här i Wales håller det vackra vädret i sej, inget regn på drygt en vecka! Inte dåligt för Wales!

Anjas Hill sa...

Ja, det är viktigt vad man har på utsidan av växthuset! Pioner är inte helt fel ;-)))!/Anja

Solstrimmor sa...

Jag kliver gärna in tack:)

Kramar från Eva-Mari

Katta sa...

Så fint du har det där. Men tänk så lycklig den lilla musen måste varit med jordgubben :) Enda fördelen med att det är så himla kallt i sommar är väl just att blommorna får lite längre blomning. Ha en fin vecka, kram Katta

Rost och rädisor sa...

Din entré ser så inbjudande ut!
Även här har det varit åtgång på jordgubbarna. För två år sedan tog jag 103 sorkar i burfälla i trädgårdslandet och ändå var det gnagt i var och varannan gubbe (och det var inte sniglar). Nu sköter katterna sorkjakten så de har minskat betydligt i antal och hälften av gubbarna odlas i amplar där de får vara ifred även för fåglar.
Ha det fint
Anette

LINDA sa...

Det är underbart med alla pioner som blommar. Jag skulle vilja sitta uppe längre om kvällarna och vara ute och sniffa på alla blommor när dofterna blir intensivare. Snart semester!
Kram
//Linda

LINDA sa...

Det är underbart med alla pioner som blommar. Jag skulle vilja sitta uppe längre om kvällarna och vara ute och sniffa på alla blommor när dofterna blir intensivare. Snart semester!
Kram
//Linda

lavendia sa...

Så fint och lummigt det är hos dig.