Bloggintresserade

söndag 8 juni 2014

Bankerydstur

Hej mina vänner!

Här om dagen blev jag bjuden av en granne här på kolonin att följa med till Bankeryd och deras fina  plantskola Backamo.

Det är så fint ute på baksidan, en fin liten damm med växter och fiskar.En sådan bro har jag alltid önskat mig.
Det får väl bli om ja köper grannens tomt när hon säljer.(fast det får jag inte vi får bara ha en lott /hushåll)Annars får jag inte plats med den.


Så söta de är.
De höll på att följa med hem. Får nog vänta tills jag vet vart de skall stå.Den här paviljongen hade varit frän att ha.Sitta med en kopp kaffe eller ett glas vin på kvällen.Njuta av all god doft från växterna som klättrar upp på sidorna Snygg är den med.


Växter finns i långa rader och de är god ordning på dom. Massor av fina växter finns det. Vissst fick det följa lite med hem. Det får ni se när och var det är planterat 


Något annat som de är duktiga på är att plantera grupper till fest eller bara till lyst.Citrusträd är jag sugen på. Först måste jag ha ordning på vinterförvaringen annars så dör de bara.
Det var lite reklam för Backamo. De är de väl värda.
Önskar er alla en fin början på veckan
Kram Meta

6 kommentarer:

lavendia sa...

Backamo är fint. Synd att det ligger så långt bort. Ett citrusträd kan stå i mörker i ett ouppvärmt garage.

Änglarum sa...

Hej Maggan!
Backamo besöks titt som tätt i bland bara för att strosa och få tips!men oftast köper man ju något :))) skall man köpa o ge bort någon blomma fixar de alltid så fint med färgat papper och fin påse med band! bara det lilla gör så mycket...nu har vi sommar!!!!! kram kram Jessica

Cat sa...

Härlig plantskola, tack för tipset.
Ha de gott. Kram, Catarina

Törnrosa sa...

Oj, vilket mysigt ställe. Mycket inspirerande bara på dina bilder, hur ska det då inte vara i verkligheten?
Kan låta tokigt, men ibland kan jag längta efter en pytteliten tomt att odla på. Här tar det liksom aldrig slut, finns bara en massa buskar, sly, ogräs som väller fram bara jag vänder mig om. Ett evighetsjobb med den biten, att hålla efter. Och sedan kan en plantering/rabatt se jättelustig ut, som nedtappad ute i ingenting. Svårt få ihop det. Men jag ska väl inte klaga, har ju själv valt det.
Kram, och ha nu en fin vecka.
Törnrosa

Sofia sa...

Verkligen härligt ställe.... =)
Klart att du måste ha köpt något...man kan bara inte låta bli det på ett sånt ställe!
Kramis Sofia

LINDA sa...

Så härligt att besöka en så fin plantskola! Jag är jättesugen på sådana besök just nu, men jag aktar mig noga - får bara med mig en massa hem och jag hinner inte med mer före semestern - tur att den bara är tre veckor bort :D

Kram
//Linda