Bloggintresserade

tisdag 3 juni 2014

Välbehövligt regn ger pyssel lust.

Haj mina vänner!

Jaha då var det en dag med regn och moln, det är faktiskt skönt. det behövs lite vatten i jorden . Igår var det så torrt så det dammade när jag skulle rensa lite. Vi har fyllt på med ny jord på några ställen och jag fattar inte det är som om jag skulle ha sått olika ogräs där.De har jag inte upplevt tidigare.Det var flera som undrade vad "Honungslök" är.
(Nectaroscordum)

 
Här är några bilder till.Jag undrar om den inte var rätt vanlig förr. Har inte heller sett den så mycket förrän jag kom till kolonin.Eller så har den blivit lokalt populär, det händer ju också.
Det är en lökväxt med blomställning på upp till120 cm hög. Trivs den sprider den sig med frö. Bra till snitt och har fina fröställningar. Rådjur och harar gillar inte den heller.
Det kommer en bild när den blommar som mest.

Annars idag har jag pysslat lite med skyltar till mina blommor.

 Rosor och sånt som jag bara inte kan komma ihåg när någon frågar, Känns det igen?!
 I växthuset har jag några tomater och en minikivi som skall få en spaljé att växa i. Var så rädd att den hade frusit innan vi fick i glasen för de första bladen som kom frös ner..


Nu har det tagit sig och ute regnar det då får den vattendroppar på sina blad. Det regnar inte in i växthuset.

Vet inte hur många år man behöver vänta på kivin. Den här sorten är självfertil och skall stå i växthus för att få frukt. Jag fick den av mina kollegor på skolan när jag förflyttades.


 Ännu en iris har slagit ut.
Den har jag inget namn på för jag har fått den av en god vän för många år sedan då vi bodde i Dalarna.
 


 

Även den här lilla godingen det Franska kungsljuset, har fått blommor i år tre stänglar, lite låga bara så de syns knappt, hoppas de blir längre till nästa år, jag har för mig att den skall vara längre nämligen.

Jag har hunnit med sjukgymnasten och en vända hem för att hämta kuvert, tänk det fattas alltid nåt när jag är här.Undrar om jag ska få hit allt innan det blir vinter igen och vi skall flytta hem.Jag håller på att skaffa dubbletter av det mesta så jag slipper släpa fram och tillbaka varje år.

På vägen från bussen plockade jag lite sommarblommor. Det finns inget som går upp mot dom..
Med det önskar jag er alla en skön måndagkväll.
Kram Meta

7 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Honungslöken fin. Hade den för några år sen, men antagligen på fel ställe för den försvann. Ska sätta igen när jag får ordning på rabatterna.
Dina skyltar gillar jag skarpt!

Ha det fint
Anette

amo sin blogg sa...

Oij så mange spennande vekster det er i hagen din.
Du har mykje å glede deg over utover sommaren !

Fin kveld frå Anne-Mari

Cat sa...

Ohhh vilka underbara blomsterbilder. Jag bar måste sätta mer blommor i vår trädgård, men lättskötta som inte kräver så mycket pyssel.
Ha de gott. Kram, Catarina

Inger sa...

Honungslöken är så fin men jag har inte lyckats med den, kom aldrig upp. Är det inte violkungsljus du visar? Myskmadran har ytliga rötter och kväver inte direkt andra växter, men brer ut sig på andras bekostnad.
Kram

Tittis trädgård sa...

Underbart med honungslöken! Jag väntar med spänning på att mina ska slå ut. Jag får njuta av dina så länge/ Kram Titti

lavendia sa...

Fin den är honungslöken! Jaså kivin är självfertil, det kanske blir bättre än min. Jag har haft en Tage o en Tina i 12 år utan en blomma. Mina har inte alls sådana blad så det måste vara helt olika sort. Lycka till.

Änglarum sa...

Hej! så fiffigt med små namn skyltar ♥ förundras av hur mycket blommor och diverse nyttigheter som du har på din lott :) härligt!!! kram Jessica