Bloggintresserade

torsdag 15 januari 2015

Visst är det bra att........

Hej alla vänner i vintermörkret!

Visst är det bar att barnen bor en bit bort ibland. Just idag kändes det inte alls så. Vi har varit till Torshälla med en soffa.
En så där 60 mil tur och retur idag.

 På vägen upp hade vi kaffe med oss. På en parkering vid den jättefina herrgården i Hults bruk drack vi kaffet i bilen. Med lite småregn och blåst var det inte så inbjudande att sitta ute.

Vid Hults bruk har det tillverkats Spik på 1700 talet ankarkättingar på 1800 talet På 1900 talet började det göras yxor där och det görs än.
 Det finns många fina herrgårdar i vårt avlånga land att kika på, undrar om vi sett hälften kanske.. Både mannen och jag är intresserade av de pampiga gamla husen och dess omgivningar.

 
Ingen dålig utsikt vi fick.
Jag som gillar avlövade vinterträd, där man ser stammen och alla grenarna fick lite extra jag med. Eller vad tycks.Resan hem var inte lika trevlig. Vid Ödeshög började det snöa så vi såg nästan inte vart vi körde.
 
Men  vid Vista Kulle slutade det att  snöa och blåsa. Där fick jag lite bilder över vår vackra stad.
Det var en onsdag i januari hos mig.
Önskar er alla ett fint slut på veckan
Kram Meta

13 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Kul ändå med en utflykt i vardagen! Älskar också avlövade träd och jag kan nu se dem i trädkronehöjd i Läroverksparken. Dessutom såg jag en stor skock sidensvansar i ett träd alldeles nära... så vackra de är!

Hoppas vi kan ses i början av februari.

Ha en fin torsdag.
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ibland önskar man att det var gångavstånd, men det växlar ju... Det blev en lång resa med soffan, men fin fika.
Kramar/AM

Här är gudagott att vara ! sa...

Lagom långt är bäst;) Men visst är det en fördel också att man får uppleva och se andra platser när man hälsar på.
Det blir värre om dom bor långt borta när barnbarnen kommer...
Delar ert intresse för gamla gårdar och dess historia ! - Vilket vackert och fantasirikt träd du fotade. -Där nere har ni ju så många slags vackra lövträd.
- Sköt att hemresan gick bra trots vädret !
Önskar dej en trevlig helg och sköt om dej !
Kram / Anneli

Erikslundsliv sa...

Att hjälpa barnen med flytt är något som min man och jag är experter på vid det här laget. Vi har varit flyttfirma 20 gånger bara åt våra barn. Sen tillkommer ju våra egna flyttar också. Så är det något vi har rutin på så är det att packa, bära och köra släpvagn kors och tvärs i Sverige...
Kanske man skulle starta flyttfirma? Hihi
Ha det gott. Vi ses kanske snart?
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Det är kul att åka på utflykt, men ibland kan det bli lite för spännande också, men det gick ju bra. Stora fina gamla gårdar tycker jag också om att titta på och drömma mig bort lite grand!
Agneta kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Många gånger beror det ju helt på årstiden om man ska tycka att en bilutflykt är trevlig eller inte. Det är ju inte så jättekul att behöva riskera livet, vilket man gjort ibland.
Här på Gotland har jag råkat ut för snöstorm med snödrift när jag var i Visby en kväll för att hålla föredrag. Som tur var hade jag en väninna med mig då som hjälpte till att se var vägen gick. Likadant - också med samma väninna - blev det när vi var i Visby för att lyssna på ett rosföredrag. Men då var den en hemsk dimma. Istället för 45 min hem dom 4,5 milen tog det det dubbla!
Har precis blivit tillfrågad om jag kan komma till Visby igen för ett föredrag, men jag tackade faktiskt nej beroende på risken för dåligt väder. Annars är det ju kul att visa bilder och prata.....
KRAM
Susie

cissi sa...

Jag tycker också om de där stora gamla herrgårdarna. Tillvaron på gårdarna, för både de fattiga och de rika som levde där är en stor del av Sveriges historia.

Malys krok sa...

Litt av en tur dere hadde! Fint at alt gikk bra på den lange turen! -Margit-

Cat sa...

Åhhh vilken vacker resa ni fick, vilket helt otroligt vackert hus.
Men visst är det kännbart när barnen bort långt iväg, tur att dottern bara bor 5 mil härifrån :-)
Ha de gott. Kram, Cat

Rost och rädisor sa...

Rejäl resa i busvädret, men ni fick ett vackert välkomnande när ni kom hem.
Ha det så gott
Anette

Hajan sa...

Jag bor alldeles i närheten av Hultsbruk. Min man hade ofta
arbeten till dem.
De har också fina julmarknader där.

Inger sa...

Du är bra på att pigga upp tråkiga bilfärder!
Kram

Tittis trädgård sa...

Nu har vi våra barn och barnbarn i samma stad, men tidigare bodde en i Dalarna och en i Equador då var det lite knepigt att träffas allihop på en gång! Några vändor med flyttmöbler till Dalarna blev det, men som tur var slapp vi hjälpa till att flytta saker till Equador i alla fall. Vacker himmel på dina bilder! Trevlig helg/ Titti