Bloggintresserade

onsdag 5 augusti 2015

Första spadtaget

Hej all vänner i solens sken!

Alltså det har visst blivit lite sommar ändå nu i aug. Vi njuter och har det gott. Idag blev det en krusbärspaj till kaffet och lite vaniljvisp till det. Har ett duktigt barnbarn som är här och fixar.


Igår fick jag hjälp med rensningen av alla rosor, fy så de såg ut efter allt regn. Nu är svarta blad, vissna blommor och annat skräp borta från rabatten.En del av rosorna kommer att blomma ett tag till där.

Idag är första spadtaget gjort vid nya bygget. Vi hittade en plint där vi trodde det inte fanns någon Alltid en bra början. Nu har vi ett stort arbete framför oss innan vintern. Det gäller bara att komma igång så går det bra sen. 
 Hua så mycket jord det är som skall flyttas om vi ska få dit golvet lägre än det som vi hade innan.

När vi tar kväller ser det ut så här. Ett gott arbete gjort.
Mitt barnbarn hjälper till med lite av varje. Här klipper hon alla hallonkvistarna i småbitar för transport till sortergården.Undrar vem som har satt den här fina liljan till mig.
Den är i min rosa-blå rabatt. Så fel kan jag väl inte ha sett i alla fall. Det kanske är den där sorken som har lite dåligt samvete.

Solen kan då ge glädje.
Så här fin blir min röda Hortensia.


En av de sista rosorna har slagit ut. 
Det är den som skulle vara en marktäckare men var en meter hög. "Dimond Border Pouldiram" Den tar vid efter honungsrosen .Och min nästan bästa favorit "Aiche" Har också nya blommor.

Nu tar vi kväller och laddar till en ny arbetsdag vid nya huset.
Önskar er alla en fin och skön torsdag
Kram Meta

14 kommentarer:

Änglarum sa...

Gokväll i stugan :) så festligt att vi var i Ör nästan samtidigt hi hi.och att valet föll på Princess Diana <3 njuter av sköna kvällar som denna hoppas på många flera...trevligt med besök av barn o barnbarn ha det så gott kram Jessica

Inger sa...

Men oj vad ni jobbar, tur att ni har hjälp av ett duktigt barnbarn.
Kram

AnitasVäxtkraft sa...

Så spännande med bygget - hoppas ni får tur med vädret framöver /Anita

Hajan sa...

Jaa det hoppas jag också, nt får vädret sköta sig så att vi alla trivs. Hi,hi om det bara vore så lätt att säga och tänka.
Ni är verkligen duktiga att ligga i, hoppas Ni orkar,
Och ett stort Lycka Till

Solstrimmor sa...

Lycka till med nybygget!

Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Sköna och nyttiga dagar i din trädgård! Jag har rensat bland buskar och snår också...borde kanske inte ha gjort det på sommarens varmaste dag!
Ha en skön torsdag, ta hand om dig!
Kram Titti

Cat sa...

Men att ni orkar gräva i den här värmen :o Men visst måste man så måste man ;-)
Härligt att få lite hjälp med rensandet i alla rabatter, det tar allt lite tid. Ha de bäst. Kram, Catarina

Tittis trädgård sa...

Vad härligt att värmen kom till slut. Skönt för både växter och människor. Hoppas du hinner njuta lite av alla fina blommor också, och inte bara slita. Skönt att du får lite hjälp av barnbarnet. Ha det gott/ Titti

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas hösten blir lång och varm
så ni får bra byggväder.
Ha en bra helg och
stor kram/AM

Mejrams! sa...

Ni jobbar verkligen på duktigt! Du får nog göra en uppsummering när säsongen är slut och ge er en stor klapp på axeln. Himmel så mycket ni har gjort och gör! Önskar dig en fin fredag! Kram Merja

Mejrams! sa...

Ni jobbar verkligen på duktigt! Du får nog göra en uppsummering när säsongen är slut och ge er en stor klapp på axeln. Himmel så mycket ni har gjort och gör! Önskar dig en fin fredag! Kram Merja

Mejrams! sa...

Ni jobbar verkligen på duktigt! Du får nog göra en uppsummering när säsongen är slut och ge er en stor klapp på axeln. Himmel så mycket ni har gjort och gör! Önskar dig en fin fredag! Kram Merja

stardust sa...

Hello, Meta! I’ll have coffee with whipped vanilla, please! I’m happy to know you working healthy in the garden. Our summer is too sweltering to work in the garden in the daytime. Flowers look tired and miserable in the scorching sun. Your granddaughter is so helpful, mines like to help me around the garden, actually to deal with dirt, mud, and insects, but they are so young that they need attention and watchful eyes. I love your pristine white roses. Have happy summer ahead, Meta.

Yoko

A House With A View sa...

Puh vad ni jobbar, blir nästan svettig där jag sitter framför datorn, haha :) Men det kommer nog att bli kanonbra tror jag. Och vilken snäll flicka ni har som hjälper till, guld värt :)

Många kramar aka