Bloggintresserade

lördag 24 maj 2014

Regnig lördag

Hej alla mina vänner!

Nu sitter jag i stugan och lyssnar till regnet som smattrar mot plasttaket på verandan.
Det är lite mysigt det med bara det kan sluta och inte hålla på i flera dagar. Det finns ju fördelar med regnet. En är ju att slippa gå med vattenkannan och vattna, det räcker med växthuset..


Vi har en liten hörna där vi ofta dricker förmiddagskaffet eller tidigt på våren är det också en bra plats att sitta på.


Så här ser det ut just nu.

Den vita klematisen
"Madam le Countre"
Har fått sin första blomma 
och en till som är på väg.

  
 


 Här står också den fina keramikblomman jag köpte på Margaretetorp. 


Min mamma hade väldigt många aklejor i vår trädgård. Jag har inte varit så förtjust i dom tidigare. Här kommer ett litet collage på de som blommar här just nu. Det är ju tur att man kan ändra sig.
 


Det är sällan jag fastnar för de nya sorterna utan de gammaldags är de som jag har här hos mig.

När jag var till Margaretetorp hittade jag några Japanska aklejor. Det fick följa med två vita och en blå. de är så söta blir bara 15 cm höga som små kuddar blir de.


De står i rabatten efter vägen in till mig där det är en hög mur.Därför måste det vara låga växter där i framkanten. Bakom dom står mina blåbärsbuskar.

Fick se att mina liljekonvaljer börjar att slå ut. 
Minns när jag var liten och gick i småskolan, som det hette då, att det skulle vara liljekonvaljer på våra bänkar vid skolavslutningen.Är uppvuxen i liljekonvaljens landskap Gästrikland. Då var det naturligt att det skulle vara så.

Avslutar nu här för jag skall på nåt lite annorlunda som ni får veta i morgon.
Önskar er en fin lördag utan så mycket regn.
Kram Meta

7 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här har vi inte fått en droppe regn, bara gassande sol och 28 grader varmt...det är verkligen lokalt, vädret. Jag tycker mycket om akleja, den jag har är självsådd, kanske har de kommit med någon fågel...
Kram,
Regina

Cat sa...

Här har det skurat till och från ända fram till två, sen uppheåll och fuktig värme.
Vilken fin klematis, precis i min smak. Är den kraftigt växande?
Ha de gott. Kram, Catarina

Lotta sa...

Vilka fina ljusblå aklejor du har, mina är mest rosa och "svarta" Här har också regnat och jag har tillbringat eftermiddagen med att binda upp alla tomater i växthuset!!!
Kram Lotta

Marit sa...

Hei Meta.
Etter regn kommer sol,,bestandig,,

Så mang fine blomster du har å glede deg over, de er nydelige alle sammen.
Men den hvite klematisen er ett syn,,,

God helg til deg også, klem fra Marit.

Lotta sa...

Vilka fina ljusblå aklejor du har, mina är mest rosa och "svarta" Här har också regnat och jag har tillbringat eftermiddagen med att binda upp alla tomater i växthuset!!!
Kram Lotta

Mejrams! sa...

Din klematis gillar jag men så är jag väldigt svag för dem. Vilken fin ställning du hittade till dina luktärter, otroligt fin. Det blev litet habegär på den .kram Merja

LINDA sa...

Visst var det fantastiskt med regn! Vi var "tyvärr" på fest när åskovädret brakade lös. Festen var i och för sig trevlig, men med tanke på hur det blixtrade så hade jag gärna velat sitta hemma i vinterträdgården, höra smattret och titta på skådespelet. Jag vill givetvis inte att någonting ska hända och peppar peppar och allt det där, men jag älskar verkligen när det åskar - det är så mäktigt!

Kram
//Linda