Bloggintresserade

torsdag 15 augusti 2013

Köpenhamn och Tivoli.

Hej på er igen!

Nu har resan till Köpenhamn börjat vi tog färjan över till Helsingör och sen tåget till Köpenhamn. det är så smidigt när man bara skall vara i stan.
Som ni ser var ju inte vädret det bästa .Molnen var svarta och det kom lite skyfall men det gick bra det fanns ju ställen att gå in på.

Det var för barnbarnet den här resan var så det blev inte så mycket affärer och gator. Tur var nog det med för mina ben var helt slut efter gårdagen.
 
Det var ju Tivoli som skulle besökas.

En lite sväng på Ströget blev det i alla fall för att hon skulle få se lite av det som vi inte är så vana vid hemma i Sverige,Och visst fanns de där.En utklädd till troll var det nog.Den var faktiskt väldigt fin.


Den här mannen gillade jag skarpt..
Inget huvud men med paraply. Först blev han blyg och gömde sig bakom paraplyet. Jag smyg tog ett från sidan senare på tillbakavägen. Han såg mig Kolla tummen.


Väl inne på Tivolit var
 det första jag såg en torr gräsplan full med lika stolar som jag fick av min väninna.


Stora fontäner med vatten i. 

En del av åkattraktionerna är allt rätt gamla.


 Tåget var rätt fränt.


 Upp och ner.

Snurra runt
Rakt upp och sen mer med en väldig fart.


Här hade vi nog kunnat stanna i flera dagar och bara åkt enligt barnbarnet.Mellan alla åkattraktioner fanns det fina lådor med blommor.Det syns att även här har det inte kommit mycket regn.

 
 Olivträd som har en hel del år på nacken.

 En dubbel stockros.

 När regnet vräkte ner passade vi på att gå in och äta en god middag.
Barnbarnet tog ribbs, med alla "tillbehör".Haklapp pappersrulle och hink.Hon blev lite generad när de satte på haklappen. Det var nämligen så att alla som tog ribbs fick tillbehören, vuxen som barn...... 
För min del blev det en räksallad och ett glas vin.
När magen var mätt, var även regnet borta och det skulle åkas mer. Jag tog en promenad runt området för att se vad som fanns mer.En underbar sammets ros i en hel rabatt,
Så även en med vita helt underbara rosor.


Men som vanligt inget namn på någon lapp.

Stora lådor med blommor. Bouganvila med hur mycket blommor som helst.


En fin gång mot en utgång med tunnor fulla av Agapantus.

 Kolla in de häftiga doftpelargonerna.
Resan avslutades med en balltastor sockervadd


 Den räckte nästan hela tågresan till Hälsingör.


Det finns ju hur mycket som helst att köpa inne på området, vi var ju där för att åka så jag köpte bara två burkar med lakrits, det finns inte hemma utan man måste skicka efter. Företaget gav också 10 kr. till Röda Korset när man köpte så det var ok. tyckte jag.

Nu är det bara några dagar kvar till jag börjar jobba igen. Oj så fort denna sommaren har gått. Härligt har det varit. Få se vad vi hittar på de sistadagarna.

Ha en fin dag
Kram Meta

4 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt och åka till Danmark, tivoli är mysigt. Din sallad ser väldigt god ut, lite roligt med haklappen där. Det var roligt och se bilder från tivoli, är några år sen jag var där.
Kramar
AnnaMaria

Änglarum sa...

Hej!vilken rolig tripp ni haft att strosa på tivoli är halva nöjet för oss vuxna..vimmel o sockervadd och alla goa skratt det är tivoli det! ha det gott på sluttampen :=) kram Jessica

Rapport till Vänfors sa...

Många år sedan jag var i Köpenhamn, kanske dags snart igen? Ser ut som om ni haft en härlig tur över sundet, mysiga bilder:)
Ha en fin helg
Kram Annika

Katta sa...

Vilken härlig resa! Tivoli som är så vackert men länge sen jag besökte och ännu längre sen var det jag fick mumsa på en sockervadd, vill ha en rosa nu! ;D Kram Katta