Bloggintresserade

fredag 24 augusti 2012

Sylt


Nu har jag plockat av de sista krusbären och det var de röda.

Det ska bli en sylt som passar bra till kakor och rulltårtor eller varför inte till att lägga mellan vanliga tårtor.    

Receptet är inte så svårt alls.


1kg.   krusbär
8 dl.   farinsocker
2 tsk.  Certo Pektinämne.( eller liknande)
1 dl.   Mörk rom.
Snoppa krusbären och varva med 7 dl socker och bär i en gryta.
Låt koka tills bären smälter undvik att röra, skaka grytan.
Tillsätt pektinet i resterande sockret och koka upp i nån min.( läs på påsen)
Låt sylten svalna lite innan du häller i Romen.
Fyll på burkar och ställ undan. 
Jag fryser oftast min sylt, jag tar lite mindre socker då.

Hoppas det skall smaka!!!
Kramar Meta.

Inga kommentarer: