Bloggintresserade

tisdag 1 juli 2014

Öppen trädgård.

Hej alla mina vänner!

Nu är det måndag igen och vi har bytt ut barnbarnet mot vår farfar som gäst hos oss.
Vi har varit i Gävle några dagar med många roliga begivenheter. Vi börjar nästan från slutet tycker jag.Lite knasigt kanske men det känns bra så.
 
På söndagen var det ju öppna trädgårdar över landet.Eftersom vi var i Gävle hos släkten så åkte vi till Hillevik och söta Anna-Karin Landet krokus  Som är en av mina bloggvänner.
 
Vädret var inte det bästa för att kolla på vackra trädgårdar.Humöret var det som tur var inget fel på. Paraply och regnkläder på, var dagens melodi.
Trädgården vi besökte var så fin och samspelet mellan hus och trädgård var så påtaglig.

De vackra träställningarna och fingerborgsblommorna
Fina portaler av skogens träd och olika dekorationer.Som här till grönsakslådorna.


 
 Eller här bara som en avdelare med något att klättra på.


 


Att ha många olika platser att sitta och njuta av den vackra utsikten bland blommor och blad. Det är viktigt.Som här under de fina träden

En otroligt vacker utsikt har de från sin trädgård. Ut över en liten vik av havet. 
När vi gått en lång stund och kollat, frågat och fått en dos glädje för alla sinnen.         Var det dags att krypa in i värmen i en liten stuga och få smaka av alla godsaker som det fanns på bordet.Mums......
det var sååå gott och magen den var så nöjd när vi gick ut igen för att fortsätta vår vandring.


Jag hittade några godingar må ni tro. Naturligtvis en Iris.
Iris Germanika. Pink attraktion.
Tänk nästa sommar kanske den blommar hos mig. Jag längtar redan......

En ros som jag föll för är denna. Den ser lite trött och våt ut men jag föll för den ändå.Rosa rosor och av den gammaldags typen de faller jag för.Det var en härlig dag trotts regn och kyla knappt 10 grader var det ute. Ett stort Tack till dig Anna-Karin som visade din trädgård för oss som kom.Jag längtar till nästa gång.

Med den här resan genom en vacker trädgård trotts all blöta.
Önskar jag er alla en fin fortsättning på veckan
Kram Meta

6 kommentarer:

Tittis Trädgård sa...

Vilket härligt trädgårdsbesök du varit på! Härliga bilder. Irisen var verkligen fin/ Kram Titti

"Hemmet är min vrå" sa...

Vilka fina bilder och så vackra trädgårdar. Synd bara på vädret vi får verkligen hoppas på bättre väder framöver. Ha en fin tisdag. Kram Mimmi

Mejrams! sa...

Visst är det roligt att besöka andras trädgårdar, trots regn! Jag gjorde också litet besök men på Öland och klarade mig från regnet. Ha en fin dag! Kram Merja

lavendia sa...

Vilken inspirationsträdgård. Synd på regnet, men ni såg mycket fint ändå.

Anonym sa...

Hej bästa Meta! Tråkigt att jag inte kunde bjuda på bättre väder... Men det var strålande roligt att träffa dig och resten av familjen. Hoppas vi ses snart igen. :)
Kram

LINDA sa...

Men så roligt att du har varit hemma hos Anna-Karin. Har hört att hennes trädgård är alldeles ljuvlig. Hoppas att du har finare väder än jag i dag. Hade faktiskt trott att jag skulle sitta på bryggan med en bok i handen, men nix, det regnar på tvären i dag. Inte ens katten vill gå ut ;)

Kram
//Linda