Bloggintresserade

onsdag 9 juli 2014

Björnbär och Tagetes

Hej alla vänner i sommarvärmen!

Jag njuter varje dag som går av den fina värmen, även om jag sitter mest i skuggan.
Det här ger massor av energi till vinterns ruggiga dagar.

Blommorna och bärbuskarna sätter fart. Mitt björnbär har nog aldrig haft så mycket blommor som i år. Hopps det blir en lång fin höst så det blir mogna bär av allt.

Det vore väldigt bra för vi skall gräva upp det och flytta det till staketet. Det har nämligen börjat komma grenar med vassa taggat fast det är ett taggfritt björnbär.
Sen får vi vänta nåt år på bären.
Något som inte brukar blomma så här tidigt är mina ringblommor.
Här står de givakt framför mina ärtor.Kl 9.00 i morse började mannen med innertaket. Det är jobbigt att gå och spika uppåt hela dagen. Nu är det gjort och han är ganska så mör ikväll.
 
Tänk bara för några veckor sedan såg det ut så här på platsen och nu är det ett hus med innertak och snart ett yttertak med. Innan helgen säger mannen.Det känns så skönt och jag tror det blir toppenbra.
Alla lerhögar som försvinner är bra.
Jag som aldrig skulle ha Tagetes mer.
Här är det den fina Tagetes linnea.
Den kommer nog alltid att finnas hos mig nu. Doften är så fin, lite lijelik.

I dag när jag skulle flytta på en klematis så hittade jag den här vivan som blommade. Blev glad att den lever för den är så vackert vinröd, i skuggan är den nästan svart.Nu är det mitt i veckan och i morgon skall vi ha lite taklagsfest här. Visserligen är inte yttertaket färdigt. beroende på att vi fick oväntat besök i går så det blev inte mycket gjort då.
Innertaket är ju klart så vi får fira det. Det blir nog en liten krans på taket i alla fall. Annars så sätter jag upp skitgubben sa mannen, byggare ni vet.

Önskar er alla en fin torsdag med värme och sol.
Kram Meta

5 kommentarer:

Mejrams! sa...

Så roligt att taket snart är färdigt, då kommer det att kännas som ett hus. Så fint björnbäret blommar, har nog inte tittat så nära men blommorna är ju riktigt fina. Ha det gott i sommarvärmen! Kram Merja

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra spikat, jag blir svettig bara av och tänka på spikande. Och skuggan är absolut mest lockande, lite för varmt med 30 grader för mig. Din viva var otroligt vacker.
Kramar/AM

Cat sa...

Här går det undan, stackars amnnen som får slita i hettan ;-) Men det blir bra!
Burkar och sugrör har jag köpt från Leilas webshop, hon har massor av kul.
Ha de gott. Kram, Catarina

LINDA sa...

I dag njuter jag av att det känns lite svalare i luften. Så skönt! Så snabbt det går framåt med bygget!

Ha en fin dag!
//Linda - som också håller sig till skuggan :)

Sabelhagens Olivlund sa...

Så ni jobbar och fixar! Kul.
Så vacker björnbärsblommen är. Oj så långt dina ringblommor har kommit, jag har ju inte koll på mina nu, men de var inte mer än ca 5-7 cm uppe när vi åkte.
Ha en fin kväll
Kram Maria