Bloggintresserade

torsdag 8 maj 2014

Väntar på äppelblommen

Hej alla vänner!

Visst blir det ytterligare en regnig dag. Hann i alla fall plantera om lite pelargoner igår och sätta lite frön, innan regnet kom.
Resten av dagen tillbringade jag inne vid datorn. Har hur mycket bilder som helst att sortera tills min nacke skriker sluta nu.
En av mina pelargoner jag planterade om heter Linderholm och den är så söt,orange och vit. En stjärnpelargon tror jag det är.
 Den har blomman på långa stänglar.
ser lite tanig ut men hoppas den blir pigg nu i ny jord och lite ompyssling.

Den står bredvid ett fågelbo vi hittade i en tuja som sågades ner i början när vi bodde här.


 

En liten tur med kameran blev det också. 
Äppelträd har jag inget än så det blir till att vandra runt området för att få sådana bilder. 
 Det är knoppar ännu. 
Kommer solen och värmen efter regnet så slår de nog ut illa kvickt.
 
 
I fredags köpte jag några tomatplantor. De står fortfarande på verandan. Tur är nog det för det har ju varit frost här några nätter. Hörde att för någon hade de frusit i växthuset på natten.

Det här är den första blomman som kommit. Det är nog dags att sätta om dom i stora krukor nu.


Den här gulltöreln har slagit ut i veckan den lyser så fint gult på den mörka långsidan av huset.
Här har jag också samlat de gamla tulpanerna jag har hittat på våren lite här och där på tomten.Det är så roligt att de även vill leva vidare i min ägo
Min ena dotter har rensat sitt ljusförråd och sålt en massa på en loppis. Det blev några kvar som jag skall bränna slut på här. Så såg det ut igår kväll i mitt rum.
Det är så mysigt att sitta här med levande ljus och skriva inlägg på datorn.Ikväll sover jag hemma. Skall till badet imorgon och då är det lättare att åka hemifrån
 Önskar er alla en fin och härlig torsdag
Kram Meta

10 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Verkar som regnet hakat upp sig, men nästa vecka ser bättre ut. Vi har inget äppelträd heller, men fyra körsbärsträd. Fattar inte hur vi tänkte! Jättefina foton.
Kramar/AM

lavendia sa...

Finfina bilder. Jag gillar också pelargonen trots att den ser litet spretig ut.
Hur var det, hade du varit på Margretetorp förut?

Tittis trädgård sa...

Så fina bilder på fruktträden! Våra har inte slagit ut ännu, och det är väl tur eftersom vi haft så kalla nätter. Fin liten Pelargon/ Kram Titti

Marit sa...

Så vaker pelargonia og så fint navn den har.
Det er jo fint å få sådd og plantet i regnvær, men ikke så behagelig som i sol da.

Nå er det ikke lenge før epleblomstene åpner seg, neste soldag kanskje.

Ha en fin dag fra Marit.

Carina sa...

Ser verkligen mysigt ut hos dig och i ditt område. Bra med försäljning att inte allt tar slut, fniss....
/Carina

stardust sa...

Your orange and white geranium is so lovely. I have red double folded ivy geranium but they haven’t bloom yet. I wonder why all the blossoms of fruit tree are so attractive including the apple blossoms.

Yoko

Rost och rädisor sa...

Nu är äppelblommorna som vackrast. Vi har sju träd att beskära varje vår för att de inte ska ta över hela trädgården. Det är förra ägaren som planterat. Vad skulle de med så mycket äpple till... försörja hela byn?

Kan tänka mig att det är mysigt i stugan med levande ljus och lite pyssel vid datorn. Det är roligt att fota, men ett jäkla jobb att hålla ordning på dom.

Ha det fint
/Anette

Cat sa...

Åhh jag hoppas att äppelblommorna dröjer till värmen kommer på riktigt, annars får vi nog ingen frukt alls i år. Frosten var så hård härom natten att vi befarar att persika, plommon och körsbär frös.
Jättesöt pelargon.
Ha de gott. Kram, Catarina

A House With A View sa...

Härliga bilder! Hoppas att din fina pelargon växer på sig. Ja inget kul med frosten, två av mina tomatplantor har frusit i växthuset, nu håller jag tummarna att de övriga klarar sig.

Önskar dig en finfin helg!

kramiz aka

Katta sa...

Jag som hoppats på fotorunda med äppelblom i dag men regnet öser ner. Jag har en tomatplanta för första gången i år och har inte vågat ställa ut den pga vädret, den har inte fått blommor än men knoppar. Önskar dej en fin helg, kram Katta