Bloggintresserade

måndag 19 maj 2014

Invigt och nästan klart.

Hej mina vänner!

Huvaligen vad det regnar här. Det kom lite åska idag på em. sen har det skvätt lite då och då men nu vräker det ner, tur att jag kan krypa in i värmen.


I söndags blev det inte så där många knop gjorda. Vi tvättade rutor till växthuset och började sätta i rutorna..

Naturligtvis går det inte som en dans utan det måste  krångla. Några rutor var trasiga och en del passade inte nu när stommen står rakt på marken.Så är det när man flyttar nåt.
Idag har vi fixat de nya rutorna.                                 Nu har vi invigt det med en liten middagJag trodde du skulle odla idet, sa en granne,
Det är klart jag ska men just nu blev det så här.
Det är mycket återvunnit material, plattorna kommer från ett golv på en terass i Falun. Bänken är från lokala loppisen och hyllan är gjord av gamla brädor, den ska nog bli svart sen tror jag.Stolen är från en bloggvän.Själva huset står på plintar som min lekstuga stod på  förr.
 
Nu ska det bli så roligt att få sätta in blommor och tomaterna där.

Ni ser de längtar efter stora krukan och värmen i växthuset.

Tittade ut och det ser allt bra mysigt ut med ljusen och blomman jag hann med att ställa dit innan vi åt. 
Min koloni ligger fint till invid skogen.
Här kan jag njuta av vacker blomprakt.
Vitsippor, hängena från alen, körsbärsblom, björkar som blir ljusgröna och nu äppelblom på de gamla träden från husen som fanns här för många är sedan.

Någon visade en utslagen ros, så tidigt är det inte här ännu. Hos grannen har den här pionknoppen börjat visa sin röda färg, det är tidigt det med hos oss.Mina klockhyacinter har börjat blomma. Det är så hos mig att det är senare på våren med blomningen. På hösten vara allt längre istället.
Det är inte så dumt det heller. Önskar er alla en fin kväll och en bra vecka
Kram Meta

10 kommentarer:

Cat sa...

Men så fint och mysigt det blev :-) Perfekt litet lusthus fram till dess att det blir dags att sätta ut krukorna.
Ha de gott. Kram, Catarina

Mejrams! sa...

Härligt med ett alldeles eget glashus och fint har du fått det! Kram Merja

Änglarum sa...

Hej Maggan! åh vad det blev fint!så mysigt att ni kunnat avnjuta middagen där :) har du sett vädret till veckan?!stora solar o värme det gillas!! må så gott kram Jessica

Tittis trädgård sa...

Så fint ditt växthus blev! Måste vara härligt att det är på plats, vet ju att du längtat efter det. Härligt att man både kan odla och mysa i det./ Kram Titti

Marit sa...

Så flott her vil de med stilk og de med to bein kose seg, tenk å sitte der en regnværsdag herlig.

Så fine tomatplanter, ja dette må bli en fin sommer Meta.

Maritklem.

Gunilla sa...

Hej Meta

Vad fint med växthuset och det är ju så bra att kunna sitta i och njuta. Toppen att kunna sitta bland det gröna en regnig dag.
Våren har vi nog lika den kommer när södra Sverige har sommar men som du skriver vi får njuta av all skir grönska nu och hoppas på ljusa varma sommarkvällar. Och förhoppningsvis en varm höst.

Blodörten blir ca 10-12 cm hög i blomningen sedan kommer bladen och då blir den ca 20cm. Riktigt dekorativa blad och en fantastisk växt.

Här regnar det idag. Fast det behövs för det är torrt efter all blåst.

Ha en fin dag.

lavendia sa...

Men så mysigt. Önskemålet vore ju att BÅDE odla och sitta och titta i sitt glashus. Men det kan inte jag heller. Jag får knappt plats att vända fötterna och snubblar på vattenslangen.

stardust sa...

Your greenhouse is so lovely. Will it have a roof curtain?

Katta sa...

Åh vad mysigt att ha växthus! Din tomatplanta lär ju trivas som fisken i vattnet. Behöver de mycket stora krukor? har min i en relativt stor kruka men kanske den är liten ändå. Ha en fin fortsättning på veckan, kram Katta

Rost och rädisor sa...

Det blir ju bra med växthuset och tomaterna kommer att bli så glada. Tänk så många mysiga kvällsmåltider ni kan avnjuta där nu.

/Anette