Bloggintresserade

måndag 12 maj 2014

Regnet det bara öste ner........

Hej alla vänner ute i regnet!

Det låter som det regnar i hela landet mer eller mindre. Här är det både och. trodde taket på verandan skulle gå sönder idag, det lät som en kulspruta av kulor..
Det höll som tur var. Vi skall inte riva förrän i höst i alla fall.

Det gäller att vara snabb om man skall göra nåt i trädgården idag.
Här är min låda med lite olika sorters lök. Röd,gul och scharlottenlök. Den tomma biten har det blivit purjolök satt i mellan skurarna idag.


Potatisen som jag satte för några veckor sedan har också börjat visa sig.

 
Det är hur kul som helst att gå en runda och kika på vad som händer i mina grönsaksland. det är ju första året för mig.


Det här är en gren av min rödvinbärsbuske som jag allvarligt hade tänkt att ta bort för jag tyckte att det blev så dåligt med bär på den.
Nu får jag bär så jag kan sälja till hela kolonin, om det blir av allt.


Röda vinbär är inte den bärbuske som jag tycker har de godaste bären, jag kan ändå inte vara utan den. Tänk hela klasar på rulltårtan vid kräfttiden Mums.
Kommer ni ihåg tulpanen vi ritade i lågstadiet???
Här är den.:...


Den här är så vacker tycker jag.


 
Det blev som jag tänkte mig med de vita jätteramsen och den svarta tulpanen.Hoppas nu bara att de slår ut samtidigt.I år är första året som det blir lite körsbär på min lilla körsbärsbuske.


Det var allt för idag
Kram Meta

10 kommentarer:

tilausten hallinta sa...

Look's like the rain did a good job on watering all your plants .Cause all your flowers and plants look's fresh and new.

Tittis trädgård sa...

Även om det är trist med det ständiga regnet så gör det nytta i alla fall, allt växer så det knakar! Härligt att se hur det växer hos dig. Jag såg i det förra inlägget hur flitiga ni varit, det är så härligt när allt faller på plats och det börjar bli så där fint som man tänkt sig. Vad skönt det blir för dig när växthuset blir klart. Ha det så gott/ Titti

Mejrams! sa...

Så mycket fint du visar Meta! Härligt med ett eget grönsaksland. Tänk att gå ut och skörda sina egenodlade grönsaker, då är man rik eller hur!
Det finns ett recept på en fransk kaka som innehåller röda vinbär som jag gillar, claufotis som äts ljummen med glass. Helt ljuvlig! Fin kombo med den mörka tulpanen och ramsen! Ha en riktigt fin start på veckan! Kram Merja

lavendia sa...

Ja nu är det allt blött. Fint hos dig. Jag sätter inte heller röda vinbär först. Men sedan jag bakat ett bröd med lingonsylt i, har jag stor användning för de röda bären. Skulle inte kunna med att använda lingon i brödet eftersom vi inte har några lingon utan får köpa eller plocka under suck och stön.

Hajan sa...

Så trevligt inlägg, så vackert och välskött i din trädgård.
Finns inget så vackert som blommande körsbär, bigarråer + äpplen Har inte några träd alls på min gård, är en hyreslägenhet.
Men grannen har just nu är det
så vackert där.
Man kanske skulle sätta några träd, nej det tror jag inte man ska när man är 83 år, då hinner jag att dö innan de växer upp. Ha, ha man måste ta livet
med en klackspark ibland.
kram från Hajan

Malys krok sa...

Alt og alle trenger vann for å leve, og du har sannelig fått mye fint i hagen allerede! Tenk at poteten er kommet opp! Vi har ikke satt den enda. Men så bor jo vi langt mot nord. Flotte tulipaner og fin fruktblomstring! -Margit-

susanne sa...

Vackra tulpaner hos dig!/Susanne

Lotta sa...

Här har vi fått över 60 mm och nu måste jag gå och titta om vår potatis har kommit upp! Hoppas det! Det mesta gillar ju iallafall regnet förutom tulpanerna som ser lite hängiga ut....
Ha en skön måndag kväll!
Kram Lotta

Marit sa...

Vi har nok ikke samme regnværet som dere har hatt, det er godt det gikk bra med plantene dine.

Så fine blomster og nydelig fruktblomstring, det er som ett under når ett frukt-tre blomstrer.

Maritklem.

Inger Marie sa...

Ja..nå er det nok med regn..
Så langt potetene har kommet hos deg...
og flotte løkblomster:)
Nå håper vi på sol...ønsker deg fin uke:)