Bloggintresserade

torsdag 1 maj 2014

Första Maj.

Hej alla vänner!

Då var det en ny månad och det är vårmånaden Maj på riktigt.
Nog är det lite kallt för att vara våren tycker jag. Här har det varit 2-3 grader plus i flera nätter. Dagarna är inte så där väldigt varma nu heller. Kalla vindar så det är den soliga sidan som gäller. Bra för att arbeta på kolonin har det varit.Inte så dumt för vi får njuta lite mer av växtligheten också.

Mannen har varit hemma några dagar och då händer det grejer.
På den här matplatsen satt vi och vinglade på stolar och soffan förra året.
Nu har vi jämnat till och lagt plattor som vi hittar överallt på kolonin, i flera lager ligger de.Det är inte så många platser vi kan sitta och njuta av kvällssolen, den gå ner bakom träden, här är nog den bästa.


Den här konstiga vågiga saken hittade vi på ett ställe. jag kunde inte komma på vad det hade använts till, så den fick ligga under trappen.
Nu tog vi fram den skurade ren den och upptäckte att det har nog varit ett fågelbad för ena sidan hade en liten fördjupning. Nu har den fått sin plats ,med lite stenar , hoppas fålarna hittar den.
 
 Nu är det så vackert i skogen utanför min tomt.
Det är massor av vildkörsbärsträd som har hur mycket blommor som helst.
 


Synd bara att de kommer att vara körsbär så högt upp att de inte går att plocka.


Sista april firade vi inte nåt speciellt.Vi var själva här och åt en mycket god Västerbottensost paj Köpt på Willys. Kan verkligen rekommendera den.

Till den hade vi grillat kött och ett gott rött vin från Morberg
 


Jag har nog aldrig plockat in så mycket pärlhyacinter förr. Vi har fyllt på jord i en låda och då kunde jag inte låta dom försvinna under jorden. Det blev en maffig bukett.

Till slut alla ni som kan anlita Smålandsbussen kan följa med till Margaretetorps Trädgårdsmässa den 17 maj. Anmäl er till Smålandsbussen snarast där finns mer information om pris och vad som ingår, avresetid. Kan säga att det är ett bra pris och mycket för pengarna

Jag önskar er alla en fin och skön fredag
kram Meta

8 kommentarer:

Cat sa...

Härligt med en plats att kunna sitta och njuta på.
Fint fågelbad ni hittat.
Ha de gott. Kram, catarina

Annika Christensen sa...

Vilken underbar vår vi har.
Går liksom inte och jämföra med förra som var sen och kall.
Allt gott
Annika

Lotta sa...

Det är verkligen tokhärligt!!! Härligt att se att det är så många som njuter!
Vårkram /Lotta

Högagärde sa...

Underbara körsbärsblomning. det blir till att skaffa en lång stege.
Kram Elisabeth

Suss o Kai sa...

Äntligen vår även om det idag oxå var kallt hos oss :) vi har haft rätt gott väder hos oss upp åt 15-20 grader. Kram Suss

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ni har det så mysigt, det blev en fin valborg. Det är så här också att körsbärsträden blivit så höga så det är mest fåglarna som har kalas.
Kramar och trevlig helg/AM

Hajan sa...

Vi har fortfarande lite kyligt här nere hos oss. Men kollade i min Dagbok, det var bara 2 + grader förra året, och så hade jag klagat på att det blåste
så kallt. Precis samma väder som i går och i dag. Så jag säger som
vanligt att vädret kan vi aldrig rå på.
Trevlig Fredag

lavendia sa...

Inte funderat över Margretetorp innan, men ska ta mig en ordentlig funderare. Har aldrig varit där. Tack för tipset! På er koloni finns tydligen mycket att se, även nytt för er.