Bloggintresserade

måndag 12 januari 2015

Det blev inte som vi tänk oss.

Hej alla vänner!

En stilla innesittarsöndag blev det. Dels var vi lite trötta, det blev inte så mycket sova på natten, om någon har missat det så hade vi besök av Egon. 
Egentligen skulle vi vara på 13 års kalas på Tyresö. Det blev inget av med det för det var punka på bilen när vi skulle åka. Det går inte att åka med ett sommardäck i det här vädret så långt. Det fanns inget annat att göra än gilla läget och vara hemma. "Surt sa räven"Det har snöat hela söndagen och  på kvällen var det kallt, så lätt på gasen
får mannen allt vara i jobbet på måndagen.


Träden blir väldigt vackra med all snö. Och det blir ett helt annat ljus ute även fast det är kväll.


Nu är det måndag och ute regnar det och +5 grader. Fattar inte hur den här vintern skall bli eller höst kanske passar bättre.Snön den är som bortblåst.

Nu när julen är ute så blir det målarverkstad här ett tag. Först ut är fönstersmygarnas brädor till kolonin. Vi tog hem dom för det är så kallt att stå i stugan och det tar lång tid att torka.

 Ska testa att måla en lampa som jag hittade på loppis. Det är en utelampa som ska sitta vid ingången.Det ska gå att måla med fönsterfärgen, den är engelskt röd. Blir nog bra mot det svarta väggen.


Vi har tidigare bara haft fotogenlampor ute. Nu när huset är byggt i vinkel så blir det mörkare där, då tycker jag inte att det räcker.

Hur har ni det med snö hos er då? Blåser kanske också ännu.
Önskar er alla en fin tisdag
Kram Meta

10 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Här har det snöat hela helgen, och mer verkar det bli. Mig gör det inget om det slaskar bort snabbt, så slipper vi skotta bort eländet! Lyktan blir nog toppenfin/ Titti

Solstrimmor sa...

Inte kul att missa ett 13-årskalas! Men ibland kan man undra varför det just hände, kanske ödet? Vem vet?
Nu fick ni en hemmadag tillsammans i stället...
Engelsk röd blir jättefin på lyktan mot svart vägg! Här ska också målas idag, en tv-bänk ska ändra färg från svart till vit.

Snökramar från Eva-Mari

Annemor sa...

Nei, det blir ikke alltid som man hadde tenkt og noen ganger er det surt å ikke kunne. Men vær og slikt er vel ikke noe vi styrer så godt?
Lampen blir lekker med rød farge, tror jeg.
Klem :)
Mormor

Malys krok sa...

Ja det skjønner jeg var "surt" for dere. Får ta det igjen en annen gang. Fint vintertre! her er det 10-12 cm snø og det er nok, men kommer nok mer.
-Margit-

Felix sa...

Man kan lugnt säga att vädret växlar... ;-)

Vinterhälsningar
Elisabet

Högagärde sa...

Hoppas du kommer iväg till jubilaren inom en snar framtid.
Vackert med snö men här är den nästan borta och kvar är en massa hal is.

Allt gott
Elisabeth

Annika Christensen sa...

Nej jag missade inte Egon och Egon missade inte mig.
Smart att ta med hem och måla. Bra att göra sådant tråkjobb under vintern.
När det är vår vill man ha händerna i jorden.
Allt gott
Annika

Anonym sa...

Snygg lampa ni har hittat! Kommer nog bli grymt med engelskt röd. Favoritfärg! Håller med om ljuset. Jag är ganska glad för snön. Blir så himla mycket trevligare att titta ut. :)
Stor kram!

A House With A View sa...

Javisst blir det vackert på träden med snö på! Och här har det varit målningsverkstad också, i tvättstugan :) När det är vinter så sker saker inomhus, annars ägnas all tid utomhus :) Jättefin utomhuslampa, kommer att bli kanon tror jag!

Många kramar aka

LINDA sa...

Trist att ni missade, men det är bra att ni tog det säkra före det osäkra. Det är så vansinnigt halt ute. Försökte ta en promenad förut, men jag fick gå i kanten av åkern för att inte dratta på ändan.

Kram
//Linda