Bloggintresserade

måndag 4 maj 2015

Tappar tålamodet

Hej alla vänner!

Ja då var det en ny vecka som kunde ha börjat bättre tycker jag. Vaknade till ett smattrande på fönstret och 4 grader ute.
Nu börjar mitt tålamod att tryta. Jag vill ha sol och värme. I alla fall värme, det är väl inte för mycket begärt tycker jag.

Det skulle jobbas med huset idag inte blev det nåt, mannen var tvungen ut och köra. Börjar tröttna på det med känns som om vi aldrig blir färdiga.
På två av väggar är brädorna uppsatta och grundade, sen tog färgen slut. Det ska inhandlas idag när mannen kommer hem. Så blir det måla av i morgon. Hoppas verkligen att han är ledig på onsdag så det kan göras färdigt innan resan till Norge.Då är han borta i en vecka jag har då tid på mig att både grunda och måla färdigt.
 I rabatterna plockade jag av lite täckning från den här Hortensian som är röd. Den lever vad glad jag blev.
Hoppas nu att den kommer att blomma i år, den blommar ju  på fjolårets grenar.

 
 
Jag håller tummarna så hårt jag kan för att de små söta blommorna på plommonträdet och det nya äppelträdet ska få slå ut och att bin och humlor hittar hit igen så det blir många frukter i år. Det blev ju bara lite smakfrukt i fjol.


Det börjar se fint ut nu med all grönska som kommer mer och mer för varje dag.Backsippan har blommat över men så fin fröboll den har. Den kan man också njuta av ett tag till. 
 Den här gillar jag mycket. den är svår att få tag på här hos mig, fanns lite av den på torget där jag köpte mina tre i den här krukan.
Hörde ett fint namn på den Rokokopensé.

Här var det en trädgårdsmästare som sa att det är fel på fröna till pensén den ska inte se ut så där veckig i kronbladen, så därför odlar de den inte.
Vadå fel ??? den är ju så fin!
Måste allt vara rätt för att vara bra.Nu har den halvfyllda gula sippan slagit ut helt.
Ser nästan ut som en smörblomma.
Är det någon som vet var jag kan hitta den vitsippan som är grön inuti.????????
Det är nämligen nästa sippa jag vill ha.

Man få ett visst habegär av vissa sorters blommor. När man har liten plats är det bra med växter som liksom försvinner under sommaren då kan andra få ta över. Då känns trädgården rikare .

Nu håller jag tummarna att morgondagen blir finare än idag.
Jag vill till kolonin och måla så det känns lite mer färdigt där.
Önskar er alla en fin och skön kväll
Kram Meta

10 kommentarer:

Erikslundsliv sa...

Jag instämmer helt! Nu vill vi ha sol och varmt. Vilket ruskväder vi haft idag, jag fryser snart ihjäl känns det som. Tjurig som jag är så har jag hängt undan vinterjackan för nu är det ju maj. Kanske får skylla mig själv att jag fryser då...
Trevlig vecka till dig oavsett väder!
Kram, Ann

Cat sa...

Mer sol åt folket ;-)
Kylan och regnet tär på sinnet och ger värk i lederna, ingen bra kombination om du frågar mig.
Så trist att bygget drar ut på tiden, men tyvärr måste det ju bli så i bland. Hoppas ni hinner med det du tänkt så att du har att göra när maken är ute och kör nästa gång.
Ha de riktigt gott. Kram, Catarina

Mejrams! sa...

Håller med dig, nu vill vi ha värme. Vi fick värme och sol i söndags men idag igen har det regnat men trots detta 12 grader. Förstår att du börjar bli otålig med bygget, känner igen det där. Man vill att det skulle vara klart igår men du får titta på allt ni gjort hittills. För mig känns det som ni har gjort jättemycket. Hav tålamod! Kram

Veronica sa...

Ja, den här kylan som har kommit och stannat får gääärna dra iväg nån annanstans. Nu är det dax för riktig vår så det exploderar i rabatterna! Men snart så :)

Kram

Sara sa...

Tappa inte tålamodet, det kommer sakta men säkert! Ser ut att bli jättefint med den vita träpanelen där inne! En värmande kram på dig!

Kolonilotta sa...

Tror det kommer bli jätte snyggt inne när allt är klart!
Men förstår frustrationen.
Jag väntar på att maken ska köra ut jord och plantor till mig så jag kan sätta igång!
Ha en fin dag imorgon!
Kram Susanne

Tittis Trädgård sa...

Ibland måste man ha tålamod med tingen! Vilket inte är så lätt alla gånger. Men det brukar ju ordna sig till slut, värmen kommer, växterna börjar blomma och kolonistugan blir klar. Hoppas vädret vänder snart/ Titti

Felix sa...

Ja, lite mera värme skulle inte skada. Och aldrig är man nöjd med vädret. Förut var det för torrt och nu börjar det svämma över på åkrarna här...

Så många vackra blommor du har!

Vårhälsningar
Elisabet

lavendia sa...

Det ser fint ut hos dig. Visst börjar man bli litet trött på att det är kallt. Men idag är det rätt skapligt. / Britt

Snäckskalsdalen. sa...

Japp, nu får det räcka med kyla och regn. Men vad kan man göra åt det, idag är det värre än värst och jag blir lite vilsen, vad ska man ta itu med.
Den skrynkliga pensén är jättesöt!
Agneta kram