Bloggintresserade

söndag 3 maj 2015

Besök i Maj..

Hej alla vänner!

Ja idag blev jag förvånad för när jag stod vid en kolonigranne och pratade så kom de här två filurerna och satte sig i ett träd inte långt från oss.


Domherre paret.
Visst är han stilig med sin röda mage.

Inte en enda gång i vinter har jag sett domherren. Nu kommer den fram undrar om den har blivit lite vilsen i kylan.
Har ni sett den här fina perennen förut. Det är en Vårärt. Blir ca. 10-15 cm hög och har en underbar färg. 
 


Här där den står, lyser den så fint bland alla de ljusgröna bladen.
Tänk så mycket fina växer det finna. Snart är det fullt på min koloni. det är kanske bra att någon dör ibland så jag kan plocka in lite nya växter.
 
Hos mig har plommonträdet fått så fina knoppar. Får vi lite mer värme så slår de snart ut och trädet blir lika vitt som det här körsbärsträdet är hos min granne.
 Jag har en liten körsbärsbuske hos mig. Undrar om den tänker blomma nåt i år. Vi har misshandlat den rätt bra när vi byggde i vintras.Den stod liksom i vägen.


Det har varit en skön majdag på kolonin idag. Sol och moln men ändå skönt.Fika ute och en hel del nyttigt arbete avklarat som klippa rosor och planterat lite krukor. Det måste vara flyttbart i sommar då det ska grävas,sågas, bäras brädor.
Önskar er alla en fin och skön början på veckan
Kram Meta

11 kommentarer:

Helena sa...

Visst är det lite speciellt att se domherrar nu bland allt det gröna som börjar bli nu :)
Jag har den fina vårärten & en i rosa så söta!
KRAM från mig!

G:a Affären sa...

Du verkar ha det mysigt där på kolonin bland växter och knoppande träd. Vårärt är en ny bekantskap för mig, så söt. Och så fick du påhälsning, tänk jag har 12 par som fortfarande är vid fågelbordet, de äter som aldrig förr! Det är andra året med alla dessa domherrar och jag tycker de har så fint och lite blygt läte.
Tack för kommentaren, det känns bra nu och det blev en vacker dag att minnas.

Kramar /Cia

Solstrimmor sa...

Vilket trevligt besök ni fick, de är så söta! Men, som du säger, man förknippar dem först och främst med vinter och jul! Du har så mycket fint på din koloni, njut nu av att det äntligen ska komma lite mer värme!

Kramar från Eva-Mari

Rost och rädisor sa...

Måste säga att du är otroligt påpasslig med kameran. Här skulle de domherrarna hunnit flyga all världens väg innan jag blivit till reds.
Vårärten så söt. Har sett den nån gång men har tyvärr ingen själv. Imponerad av hur mycket du får plats med på kolonin. Har du räknat hur många olika växter du har?
Allt gott
Anette

Lotta sa...

Fina vårbilder, jag har aldrig hört namnet vårärt??? Här kallar vi den gökärt??? Ha en skön vecka! /Lotta (trots att det visst ska bli mkt regn)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas inte det blir snö, tror knappt jag såg någon domherre i vinter heller.
Ha en fin majvecka
Kramar/AM

Kolonilotta sa...

Blir riktigt avundsjuk på hur långt alla växter kommit hos dig!
Längtar ut till kolonin nu.
På onsdag är jag ledig och planerar att vara där hela dan! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har alltid fascinerats av koloni, min mamma hade en farbror som hade en kolonilott och jag älskade att åka med dit, det är så lagom allting, och jag tycker om när det inte är för stort. Lite avis på dig varje gång du berättar om din!
Vårärten var ju för söt och jag som tycker om blått! Måste leta.
Agneta kram

maryaustria sa...

These are wonderful shots! Beautiful birds!

A House With A View sa...

Vilka fina foton! Vi har också fått påhälsning från domherre-par här hos oss, så fina :) De ville gärna smaska på fågelbordet som fortfarande står ute, har inte kommit mig för att ta in det än. Vilken härlig tid ni får med kolonin nu, mys!!

Kramiz aka

Leena sa...

Så kul att även ni har fått domherrar på besök nu. Det har även vi, och vi ville gärna ha dem på vintern. Nu de senaste dagarna har de varit flera gånger och ätit på fågelmataren. Har mycket mer fåglar nu än på vintern, bofinkarna verkar ha bosatt sig här. Ett blåmespar har gjort det i en holk vi har i redskapsboden i alla fall. Så nu vågar vi nog inte sluta mata fåglarna ...