Bloggintresserade

söndag 2 november 2014

Upp och nervänd värld

Hej alla vänner!

Ja då är allt som det ska igen. Det är allt bra skönt att återvända till sin egen säng och egna rutiner på morgonen.

Dagen har jag tillbringat på kolonin. Det Har hänt en hel del medans jag varit i Dalarna. Märks att det är varmt fortfarande och ingen frost här inte. På fredagsmorgonen var det 5- när vi vaknade.Usch och fy. Då är det tur att jag bor i Jönköping för här är det betydligt varmare än. Det kommer nog kyla här med.
En vandring genom kolonin visade sig ge mycket glädje.


Några rosor som bara hade små knoppar när jag åkte hade slagit ut och var så fina.


Lady Haminton
och Astrid Lindgren
Undrar hur många gånger de blommat i nov tidigare. Jag minns ingen gång i alla fall.


Bland mina julrosor är det den vita som kommit längst, som den brukar. Min gamla kaprifol som är vit röd och lite gul annars har bara den gula färgen nu. Antar att det är bristen på sol som gör det.

 Beställde några fler lökar innan jag åkte som kom här om dagen. Det är Cyklamen en vit och en svagt rosa. Jag blev så förälskad i dom jag hade innan så det fick bli några fler. De hade börjat växa i lådan, hoppas de kanske kommer någon blomma med.

I Borlänge hittade jag en lökväxt som var ätlig, den var jag tvungen att testa "Camassia" heter den, det är en sorts stjärnhyacint.. Den kommer ursprungligen från USA. och det är löken man kokar och äter. Det var en viktig föda på de platser den odlades, trivs den bra sprider den sig villigt. Vi får se vad som händer hos mig. Jag har planterat den i min åttkant  mellan rosmarinkvistarna, tror det kan bli bra till våren.

Nu till det mindre roliga.
Så här ser det ut överallt där jag har planterat lökar i år.
Det är en sorts jordråtta som bor hos mig. 
Ni förstår kanske att jag blir så ledsen. Jag vill ha tulpaner till våren. Nu hoppas jag mycket på de som står i krukor. Blir de bra är de så jag får odla tulpaner i fortsättningen.

Når jag kommer in ihuset så har de små mössen härjat villt. Det är första året jag har dom inne. De har lämmnat spår överallt. Usch vad trött jag blir.

Min söta kolonigranne hade gjort världens smakrikaste och goda kycklinggryta som jag blev bjuden på. Vi sa just att det är första gången vi sitter och äter i november här på kolonin.
Härligt vi njuter massor.
 

När det var dags att åka hem fick en sista liten bukett av min mörka lavendel följa med och står nu på hyllan  badrummet och doftar gott.


En härlig söndag på kolonin. Undrar hur ni har det. Ska kolla in lite hos er.
Ha en fin början på veckan
kram Meta

11 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, visst är det lite galet så mycket som blommar och det mest galna är att jag såg gullvivor i full blom i Motala!!!! Ha en finfin start på November!
Kram Lotta

lavendia sa...

Trist med djuret i jorden vad det nu är. Annars är det superfint hos dig.
En natt har vi haft frost, men jag minns inte riktigt när.

Cat sa...

Visst är det upp-å-nervända-världen. Helt galet, vi har haft över 10+ och superhärligt.
Ha de gott. Kram, Catarina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt och åka ut till kolonin, och att du har så fina rosor var häftigt.
Kramar/AM

Vivishagerom sa...

Tusen takk for at du deler din helgeglede. Ønsker deg en fin ny uke.

Klem Vivi

Katta sa...

Men tänk att du fick med dej en lavendelbukett nu! Rosor har man ju insett är tåliga länge och de är liksom vackrare ju senare på hösten det är. Ha en fin vecka, kram Katta

Högagärde sa...

Tänk att det är så mycket som blommar och kämpar på mot alla odds.

Ha en finfin vecka
Elisabeth

Tittis Trädgård sa...

Ja, visst är det konstigt med blommande rosor i november. Jag plockade faktiskt in 2 rosor från trädgården idag och de doftade så otroligt gott, man gläds lite extra när man inte väntar sig blomning så här års. Som en liten bonus! Ha en skön vecka/ Kram Titti

Mejrams! sa...

Ja, tänk vad mycket som blommar än och du har mycket fint i din trädgård. Min vita julros är också full i knopp och den har blommat egentligen konstant sedan förra vintern, helt knasigt! Kram Merja

Här är gudagott att vara ! sa...

Inte klokt att se all blomsterfägring som finns hos dej... Fortfarande !!!
- Dom där mössen avskyr jag !
Ett riktigt gnagarår är det, och här har vi musfällor laddade med kola även inomhus...Ja för dom vill gärna in och hälsa på, fast dom inte alls är välkomna.
Ha nu en fortsatt fin vecka ♥
Kram / Anneli

Rost och rädisor sa...

Det är så mysigt att läsa om dagliga livet på kolonien och att du har så mycket som blommar än är ju fantastiskt. Är det närheten till stora sjön som gör det kanske?
Med jordråttorna menar du nog åkersorken. Är väldigt lika råttor fast mycket sötare, både gräver och springer ovan jord. De har varit ett riktigt gissel här, men nu håller katterna efter dom rätt bra. Innan katterna flyttade in tog jag 103 st i bur en sommar.
Kul att du är Smålänning också. Visste jag inte.
Kram Anette