Bloggintresserade

lördag 15 november 2014

Små söta

Hej alla vänner i höstmörkret!

Det är november och en ganska så vanligt grå sådan.En lördag som betyder innevara hos mig. Hade hoppats på lite bättre väder, hade lite lust att åka på loppis nämligen. Det får allt vara till en finare dag,stå och vänta på buss i detta smådugget har jag ingen lust med.( blir blöt vid bara tanken tror jag)


 
Jag samlar på de fina jultavlorna i korsstygn som fanns i ICA kuriren förr( kanske nu med) De är så söta tycker jag,jag vill ha originalfärgen. Brukar hitta någon varje år. Den här fann jag nu.
Det var även några dukar jag inte kunde låta bli att ta med hem.Den understa vet jag att jag höll i även förra året.
Vi var till kolonin igår trotts duggregnet. Vi har nog hittat hålet som musen tar sig in genom. Det satte vi igen med enris och en planka. Ska bli intressant och se om den kommit in nästa gång vi är där.Det är första gången jag har möss inne i huset på 5 år.Tycker det är bra att det skall rivas.


Jag satte mig i växthuset en stund,Brukar göra det när jag är där, ganska skönt var det men taket var så regnblött av duggregnet.
Att sitta där och drömma sig tillbaka till sommaren är gott.När jag tittade till krukorna med oliver och fikon hajade jag till.
Kolla en ny liten planta av min tagetes Linnea.
Den stod bredvid när de var ute.

Upptäckte också att min lobelia har frösått sig och blommar rätt bra nu. Så små och skira i den gråa november. Det gör mig lycklig att jag har den förmånen att få se det.


En rosa marsipanros från trädgården till Adventstårtan kanske.
Jag tog en tur till en bekant som har en stor fågelmatsplats för att se om där var nåt liv. Där fanns lite fåglar mest var det Blåmes och NötväckaKolla solrosfröet i munnen
De håller hela tiden koll så ingen annan är i huset när de flyger dit, då vänder dom.


Söta är de att se på. 

 
På en loppistur hittade jag en bra fågelbok för 5 kr. Där är de vanligaste småfåglarna,där står det  man behöver veta om dom. Det är ganska många fåglar på kolonin. Nu kan barnen leta själva efter om de känner igen dom de ser.
Då var den här vilostunden över. Dags att ta itu med badrummet.
Önskar er alla en bra helg vad ni än gör.
Kram Meta

8 kommentarer:

Ruben sa...

Vilka fina juldukar! Inget vidare väder har det varit nu ett tag, så grått och mörkt! Tagetesen gör det bra som trotsar vädret!

Ha det gott!
/Ruben

PS Oj, vad barnbarnen ska bli glada åt ditt beröm! Tack för det!!! ;-)

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Så många fina juldukar det finns! Härligt med loppisar. Själv letar jag gamla trätomtar från hemslöjden. Lycklig varje gång jag hittar någon ny.
Birgitta

Katta sa...

Å så många små sötnosar du fått äran att fota av! Gillar den korsstygnstavlan så himla fin. Tycker tyvärr att julbroderier och andra handarbeten inte får den uppskattning de faktiskt förtjänar, så vackert och så mycket jobb bakom. Ha en fin fortsättning av helgen, kram Katta

A House With A View sa...

Vilka härliga bilder! Tänk att det blommar nu i november! Jättefin korsstygnstavla. Håller med Katta ovan, de borde uppmärksammas mera...

Många kramar aka

Helena sa...

Så många fina fynd det är så roligt att gå på loppis :)
KRAM från mig!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina julbroderier. Och hoppas nu lilla musen inte vill gå in, det är så varmt så dom kan hålla sig ute.
Kramar/AM

Susie på Stjärnarve... sa...

Vilka fina dukar! Själv är jag totalt värdelös när det gäller allt handarbete, men idag lyckades jag i alla fall göra en krans att hänga mellan verkstadsdörrarna. Mycket stolt.....
KRAM och trevlig söndag
Rolle hälsar och tackar!
Susie

Marit sa...

Så vakre fuglebilder du har tatt! De er så søte å se på :)

Klem, Marit