Bloggintresserade

måndag 17 november 2014

Glädjebärare.

Hej alla vänner!


Ny vecka nya utmaningar. Fattar inte vad all tid tar vägen. På fredag är det dags att fara till barnbarnet som fyller år( igen) Redan 8 år. Vart tog tiden vägen???????
Nu när jag är hemma skulle jag ju hinna så mycket, men var är den tiden???? Kan jag undra. Det är som alla säger "hur hann jag med när jag arbetade".
Måndag var det, kolonin kallade med lite snickrande och jagandes av möss Undrar hur många det finns.Massor verkar det som. Fint blir det med gröna knutar och fönster foder. Nu är det bara det vid dörrarna kvar. Det hinns nog med på onsdag och torsdag om det inte krånglar, vilket inte är ovanligt.


Min ena dotter har lämnat hit lite julsaker de inte ville ha mer, bland det fanns en stjärna i trä, den tänker jag måla och sätta i mitt växthus, jag får ström där är det tänkt.


Jag har en liten dröm att vi någon gång skall kunna fira jul på kolonin, det känns så mysigt när jag tänker på det. Vatten får vi ha med oss men värme och el har vi . Det gäller att drömma starkt så kanske det blir så någon gång.

Det gäller att förbereda för våren nu. Det måste finnas lite att längta till känner jag nu i novembermörkret.

På Blomsterlandet köpte jag några påsar med anemoner 10 kr påsen De har jag planerat i krukor på kolonin idag.
Så skulle det inte bli så bra så har de inte kostat så mycket. Det är första året jag planterar i krukor. Det låter så lätt. Jaja vi får väl se.
Visst är det fantastiskt att det blommar ringblommor i krusbärsbusken fast det är november. Blir varm i själen när jag ser den, nu ligger bilden på mitt skrivbord på datorn. Gillar den skarpt. 
 Det var dagens rapport från mig.
Vet ni vad, det var inga möss inne under natten, allt var orört.
Då kan jag vara glad.
Önskar er alla en bra dag i morgon
Kram Meta

6 kommentarer:

Mejrams! sa...

Ringblommor älskar jag. En blomma som jag alltid haft i mina trädgårdar, dock inte i denna. Det får det bli ändring på. Kram Merja

lavendia sa...

Ljus i växthuset är något jag också drömmer om. Men nej, det blir nog inte så. Inte elektriskt iallafall.

Hajan sa...

Det finns ju så många lyktor
och bra ljus som håller många timmar,
Det kostar väl mycket att dra in
sådant. Men visst är det fint
då kan man ju ha en lite värmeslinga med.

Tittis trädgård sa...

Så mysigt med ringblommor i november:-)

Hajan sa...

Kollade igen, kära nån Du har ju
redan elen indragen.
Jag svarade nog flickan som skrev
att hon inte kunde få el.
Förlåt denna gaggiga lilla gumma, som lägger sig i.

Lotta sa...

Ringblommor är verkligen glädjespridare!!! och lyser som små solar i gråvädret! Mysigt med barnbarnen , vi väntar våra 2 första i feb. och mars!!!! och det där du skrev om att hur han man när man jobbade...lite kul för jag har sagt upp mig och tänker bara jobba hemma efter jul, sen är det klart att jag gärna ställer upp och jobbar på skolan när jag har tid! Lyxigt eller hur! Kram Lotta