Bloggintresserade

onsdag 5 november 2014

Regnig dag

Hej alla vänner!

Regniga dagar är jag van med nu. Igår funderade vi över hur det var förra året och tänk det var som nu,bara lite kallare hos oss. Mannen var ute och paddlade på nyårsdagen i 4+. Undrar om det blir så iår med, han har börjat att ladda för det.

Korgen, eller rättare sagt min dramaten och sekatören är laddad för att ge sig iväg ut i skog och mark, för att leta mossa,grenar, kottar och allt som kan tänkas till advent och jul.
Det är ingen som vet rätt som det är så har vi snö här, det kan gå fort när den väl kommer.


 
Lite annat pynt får det allt bli ett tag till. Hittade den här lite annorlunda vasen i en butik för ett tag sedan.

Jag trotsade regnet och får iväg till stan idag,för att köpa lite grön färg till huset. 

Jag går alltid in på Röda Korset. Där fann jag en kastrull som jag har letat efter en längre tid.Den hade ett kort handtag och det är bra för det skall få plats mycket i mina få skåp. Billig var den med. Kan säga att det har inte blivit så värst mycket loppisar och fynd i år.
Det är snart dags för glögg så det fick följa med några muggar hem till glöggen i stugan. Jag samlar på mig Nittsjö keramik till stugan..Den är lite rustik och passar bra där tycker jag. Lika som det gammaldags jag har.

Undrar om jag har någon glögg hemma skulle vara gott att få inviga dom ikväll och läsa nya tidningen som kom idag "Lantliv Jul" nu när regnet smattrar mot rutan och de varnar för snö imorgon. Usch och fy här som är så skönt.
Så här kanske marken ser ut i morgon när jag vaknar.
Önskar er alla en fin torsdag
kram Meta

7 kommentarer:

Inger sa...

Så bra att handla på loppis, jag gillar återbruk. Vi har fått lite vitt på marken ikväll.
Kram

G:a Affären sa...

Hi,hi, jag skulle fundera om jag såg någon ute i skogen med en dramaten! Men så smart!
I morgon får vi snö men till helgen ska jag också ut efter mossa och lite annat, då skulle det bli milt igen.
Röda Korset har en hel del, och så fina muggar du fyndat.

Kramar
Cia

Änglarum sa...

Hej! ja du nu börjar det rycka i mossa o hyacint tarmen :)) köpte lite jul lektyr...hi hi nu närmar det sig med stormsteg! men blasket kan vi hoppa över! ha en fin kommande Torsdag <3 kram Jessica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Paddla på nyårsdagen, sånt gillar jag. Kan nog bli en repris iår. Jag köpte glögg idag, fanns flera roliga nya på coop. Bla en med fikon och portvinssmak...
Kramar/AM

Cat sa...

Ja, fyy så trist väder det har varit. Regn, regn, regn.
Så himla smart att ta med dramaten ut i skogen! Då behöver man ju aldrig riskera att inte få med sig grejorna och man behöver inte skylta med dem heller.
Ha de gott. Kram, Catarina

Annas röda stol sa...

Hej! ja va fiffigt med dramaten i skogen, själv har jag dubbla ryggsäckar när jag bär hem saker från skogen :) En rygga fram och en bak. Ha det fint. Kram Anna

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej Meta, vad kul att vi tänkte lika när det gällde den "återvunna ljusstaken" ! - Så den fina affären Sockerklara ligger i närheten av där du bor !- Ja du har tur du ;)
- Har redan plockat på mej ur skogens skafferi för någon vecka sedan, ja inte riset jag ska ha. Och tur var väl de för nu har vi ju snö och minusgrader !
Gillar dina glöggmuggar,dom är så fina och säkert goda att dricka ur också.
Ha en riktigt fin helg nu ♥
Kram / Anneli