Bloggintresserade

tisdag 2 september 2014

På banan igen

Hej alla vänner!

Ännu är det vackra dagar men kallt på kvällarna, 10 grader och lite mindre på nätterna..
Jaha, nu är jag åter på banan efter lite datakrångel. Det är ju tur det gick att fixa, känns lite knasigt att inte kunna använda den. Är väl inte beroende precis men världen lever ju genom datorn, räkningar och mail från div. viktiga hörn.

Hos mig har det varit full fart ändå. Har slipat stolar, dörrar och karmar. Nu är det bara att måla så det står härliga till.


Har börjat ta upp mina potatisar och av Blå Kongo får jag en massa konstiga figurer.
Den sorten skall jag nog inte ha nästa år. Det blir inte många och de som blir har massor av kryp i sig. Fats de står bredvid sparrispotatisen så har den inte spridit krypen.
Vilken tur det är.
Är det någon av er som har erfarenhet av den potatisen???

 I ett tidigare inlägg visade jag hur Tidlösan har börjat stick upp sina nyfikna toppar. Då var det flera som inte visste hur den såg ut.
Här har dem kommit lite längre det syns bättre hur den ser ut.

Den är som en krokus utan blad, Fast mycket längre och gängligare.Bladen kommer på våren och är stora och långa.
Tyvärr har jag ingen bild på det.

Det här är en gammal sort som jag fått av en granne som inte tycker om dom, jag fick massor i en skottkärra. Blev hur glad som helst.
Jag tror att det finns andra färger också. Har inte sett det men lästa om det.

 Den här fina ringblomman klippte jag ner för någon vecka sedan och det har visat vara ett bra drag för nu kommer det massor av nya fina blommor.
Nu har en av mina höstfavoriter börjat slå ut, Silver axet.det gör verkligen skäl får sitt namn i rabatterna nu när det inte finns s mycket annat som lyser där.


Det är fler som gillar  de vackra vita blommorna. En fluga har landat på toppen.


Idag blir det nog lite pyssel hos mig är lite slut efter allt slipandet.

Önskar er alla en fin början på veckan
Kram Meta

9 kommentarer:

Mejrams! sa...

Nu blev jag påmind om silveraxet, så fin och en riktig höjdare på sensommaren. Måste jag nog ta mig en funderar på var den skulle passa. Du påminde mig också om tidlösan. De tidigare ägarna har planterat den i en slänt mot ån och jag ser den aldrig. Måste gå fram till ån och kika över kanten. Nu måste jag gå ut bums och kolla läget. Kram Merja

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad mycket trevligt som händer hos dig...huset är snart klart och massor av fina blommor som blommar. Det var roligt att få namn på "höstkrokusen" en bekant kallade den för just det, men nu vet jag att den heter Tidlösa. Ja man får lära sig något nytt varje dag=)
Kram,
Regina

Cat sa...

Höstsilveraxet är så vackert, jag funderar på om inte den ska få komma in i vår nya plantering när vi blir klara.
Vi har odlat både blå kongo och blåmandel och gjort flera försök dessutom, men vi har samma erfarenhet. Små kryp gillar dem :-(
Den röda hasselnöten blir inte så stor som vanlig hassel, ca 2-3 meter. Om jag inte missminner mig är den härdig till zon 3-4.
Ha de gott. Kram, Catarina

Här är gudagott att vara ! sa...

Tack snälla du för din rara hälsning ! Blev så glad att du tittade in till mej, det var ju längesedan vi hälsade på varandra. Så tråkigt att du inte kan jobba längre, hoppas att du inte behöver ha så ont !- Jag vet ju själv hur jobbigt det är att tvingas sluta arbeta när man inte har valt det själv.Det tar många år innan man hittar sin nya identitet, och slutar sörja sin gamla.Just det sociala, att ha arbetskompisar och att känna sej behövd tar tid att vänja sig av med... Men det är en himla tur att man trots allt har en familj och trädgården :)
- Håller med om att Brunette, silveraxet är en riktig skönhet !
- Håller tummarna att den hinner blomma hos mej också.
Varma kramar / Anneli

Sabelhagens Olivlund sa...

Åh har ditt höstsilverax slagit ut, så fint! Mitt dröjer flera dagar till.
Ha det gott
Kram Maria

A House With A View sa...

Vad tråkigt att det inte fungerade så bra med potatisen. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att odla potatis så jag har inga bra tips att komma med.

Så fint det blommar hos dig. Jättefint med silveraxet!

Kramar aka

Rost och rädisor sa...

Så gott att datorkrånglet blivit löst. Hatar när tekniken inte fungerar.
Vi har odlat blå kongo utan problem. Har ganska sandig jord. Tyckte dock att den kändes lite överskattad. Effektfullt med den blå färgen om man vill göra potatissallader i svenska flaggans färger, men när man bjudit alla på det så var den inte så rolig längre. Finns många godare sorter. Känns som jag dissar den här stackaren nåt alldeles förfärligt, men den är ju så klart rolig att ha testat.
Bronsfärgade ringblomman så läcker liksom silveraxet. Kom just på att jag gillar dem ihop.
Ha det så gott
Anette

Hajan sa...

så vackert Silveraxet är, det visste jag inte heller att det fanns något som hette så.
Jag är precis rudis dom Du hör-

kram Hajan

Unknown sa...

Nydelige blomster Meta, tenk at vi får nyte hagen vår så lenge som i år.
Det er litt kjøligere på natta her også men det er minst 20 grader på dagen,,herlig,,

Ha en fin kveld.