Bloggintresserade

måndag 25 september 2017

Städa, lite höst mys

Hej mina vänner!

Då är det dags, hur mycket jag än stretar emot så måste det klippas ner och gallras vi ser snart inget på baksida av huset. Nu när mannen har tagit bort ställningsdelarna som legat där i sommar.


Alla har vi våra fulsidor på tomten
( måste man ha)

Det här är våran. komposten skottkärran och div annat rammel står här. Ska städa upp nu till vintern. 

 

Längst bort i hörnet står en  fin jättestor schersmin. den blommar varje år med massor av söta vita väldoftande blommor. Nu är den så hög så den räcker över taket. Det är ett minne blott har kapat ner den så den kan bli tätare och lite finare till nästa år.
 
Framför spaljén hade vi en Forsytia
Den blommade så dåligt de sista åren är nog lite för mörkt tror jag. Den ska få flytta framför balkongen, då får den sol och blir nog fin så småningom när den växt till sig.Nu är det bara tre pinnar kvar.På spaljén hade jag en Gulklematis den var som ett fågelbo med massor av gamla grenar och skräp Humlen hade åxå letat sig in i röran. Nu är den nerklippt och får hållas efter lite bättre. Det är ju så lätt att det finns ställen som blir lite bortglömda på sommaren när jag inte är där.
 

De här randgräset sprider ju sig så mycket. Nu har jag gett det en egen låda mot huset Det blev en fin kombo svart hus och gräset med vipporna.
Stråna är så kul att sätta i buketter.

Ni må tro att jag längtar efter att få sätta in blommor i vaser och pryda huset med god doft. Här i verandan är det inte mycket plats.

Lördagen tillbringade vi på Nyströms trädgård 
det var nämligen höstmarknad där då.
I många vrår fanns det mycket att upptäcka både för själ och gom.Kaffe, cider och korv kunde man njuta av. Så där var vädret men när det börja att dugga kröp vi in i deras mysiga växthus.

Det här gillar jag skulle vara snyggt mot mitt svarta hus. Får nog bli lite av den varan till våren.

 
Kolla in
den rostiga foten Den  skulle göra 
 sig bra hos mig...  

Det fanns massor av höstblommor.

I år blir det inget hos mig känns lite som det räcker för i år nu. Vi kommer bara att bära brädor och skivor hela hösten.Då hinner vi inte se det som är i krukor.
Alunrot, det känner jag extra för har delat en del plantor nu i höst. Fick en med så söta rosa blommor av dottern den ska nog få en fin plats i år.Det blir mycket som får jordslås i vinter. För det där landet jag vill ha vid huset lär nog få vänta till våren .Ska nämligen upp en ställning där, när skorstenen ska monteras på taket..
Så mycket små kryp det kommer fram nu när solen titta ner till oss. 
Spindelnät är det överallt, fy när man går genom det.Massor med nyckelpigor som jag nästa inte sett en enda av i sommar.


Nu har vi börjat en ny vecka och solen har kommit till oss. Det är ju bara så härligt.Sån energi man får.
Mannen är ledig denna veckan så det ska läggas golv och sättas in en dörr till huset så skönt det ska bli.

Hoppas ni åxå har det soligt och skönt så här i slutet på sommaren.
Kram Meta

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Att hösta är ju alltid lite sorgligt men lite skönt samtidigt. Och utan arbete verkar ni inte vara! Min balkong ska höstas denna vecka har jag bestämt. Synd på Lejongapsrankan som fortfarande tokblommar. Och hur ska jag få bort den från spaljen??

Ha en fin fortsättning på veckan.
Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Förstår att det måste kännas lite, när Du tycker att ni inte hänger med. Men lilla vän om någon gjort det ni har gjort
är ju fantastiskt.
an skall ju finnas också.
Följer din blogg som att läsa en bok. Tusen tack från Hajan

Maribel sa...

Hej Meta!
Finns alltid något som skall göras, låter som att ni hunnit med en hel del. Alltid lite vemodigt på hösten att plocka och städa undan.
Ha det fint /Kram Marika

Cat sa...

Hösten blir ju lite som en omstart i trädgården, man klipper ner gräver upp, delar, flyttar och till våren blir det lite av en ny trädgård.
Jag kommer tyvärr inte att hinna med innan vintern att fixa det jag skulle fixa i år, våra trapphantverkare är inte klara 'n och vi kommer inte åt rabatterna.
Njut av vädret i veckan och ha de gott. Kram, Catarina