Bloggintresserade

lördag 28 december 2013

Lunkar på

Hej alla vänner!

Här lunkar jag på i sakta mak, inte har jag någon större inspiration till att göra nåt. Vädret inbjuder inte till att gå ut.Att trängas med en massa folk på stan lockar inte heller.
Plockar lite här hemma. 

Oj titta vad jag ser.
Nya fina skott på en av mina dikesgranar.
Det var ju kul. Undrar om den tror att det är vår i värmen här inne.
De här två små plantorna med järnek köpte jag på torget till julaftonen. Har tänkt att jag skall plantera ut dom på kolonin. Undrar om de tar sig.Har länge önskat mig det.
Det är så fint med de små röda bären i det gröna.

På vintern när snön ligger djup kan vi inte ta oss dit, ingen plogar vägen upp.
När vintern är så här fin utan snö och varm, då är det rätt mysigt att ta kaffe med. Sitta där på fällarna och mysa.Nästa år har jag växthuset att sitta i, ohhh vad jag längtar dit.
Då är det fint att ha lite grönt att titta på. 

 

Ute har vi 6 grader varmt. Det borde ju gå att plantera ut både järneken och julrosorna nu. De har stått på balkongen i 5 grader så de är ju vana. Ska i alla fall försöka. Ni får veta i sommar hur det gick.Då lider lördagen mot sitt slut och jag önskar er en skön kväll. Än är det inte slut på glöggen hos oss.
Kram Meta

5 kommentarer:

LINDA sa...

Jag skulle gärna vilja ha en järnek! Vi hade en vid jaktstugan när jag bodde i Texas, men den var mer som en vanlig ek i storlek – jag nådde inte ens upp till bladen :)

Den rosa passionsblomman är lättodlad. Gräv ner den och vattna lite då och då, så blommar den snällt :) Den röda köpte jag i våras – samtidigt som den rosa, men den har ännu inte blommat utan har hos mig mest satsat på att kasta ut långa lianer i sina försök att erövra växthuset ;) Nu är den ordentligt tuktad och ska sättas fast ordentligt i en spaljé :)

Tack för att du berättade om väven!

Solsken
//Linda

Anonym sa...

Hei og god jul i stua.

Så fine juleblomster du har, julerosen er så flott og tøff som trives ute med bare noen varmegrader.

Du får slappe av og kose deg, julen skal jo ikke være bare mas.

Nå skinner solen her så nå skal jeg ut å få litt frisk luft.

God søndag fra Marit.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du kan nog lugnt plantera, läste i en kvällstidning att det inte skulle bli mycket till vinter iår. Mysigt att ni kan ta er till kolonin nu.
Kramar och tack för hälsningen
AnnaMaria

Vilt og vakkert sa...

Kjære Meta......

Jula har gått uten at jeg har fått sendt hilsinger til alle jeg ville ønske god jul, men her kommer i alle fall ønsker om et fredelig, godt nytt år til deg.
Det er fint med kolonihave for dem som ikke har en "grønn" flekk utenfor stuedøra. Det gir en herlig stemning. Jeg er enig med deg at kristorn med knall røde bær og glisende grønne blad er en riktig julhøjdare. Vårt er blitt et lite tre på ca 2 m i høyden. Julerosene blomstrer inne, ikke ute ennå til tross for 6 varmegrader her også.
Jeg nyter dem inne så lenge som mulig.
Ønsker deg som sagt alt godt, kos deg i nyttårsdagene, klem fra Bjørg Nina

Martas rike sa...

Ja, det är så milt så jag leker med tanken att flytta ett träd som jag köpte på rean i oktober och slängde ner på första bästa plats. Och alla hyacinter som börjar vissna nu, måste också grävas ner. Skyddar du din järnek från vårsolen kommer det säkert att gå bra. Och då blir man så lycklig!
Gott nytt!
Marta