Bloggintresserade

måndag 2 december 2013

Glögg och recept.

Hej alla vänner!

Nu är det ny vecka på gång igen. Känns rätt bra, vi skall visst få snö på torsdag, gillar, så där.Det blir i alla fall lite ljusare ute av den.

 

Den här vecka började rätt bra med en härlig amaryllis. 8 klockor på två stänglar helt otroligt vacker för 40 kr att titta på vid frukosten.

 




 Blommorna är rejält stora. Dessutom är det två stänglar till på väg.
Det kan jag bara vara lycklig över.


 

Ikväll blir det lite glögg, den nya 
Blossa glöggen för i år. Får klart godkänt.

Jag har gjort Ädelost pannacotta med pepparkak smul ovan på. De var jättegoda. Jag valde en inte så stark ost utan mer gräddig än förra gången och det blev bättre ( om man inte vill ha stark smak förstås)

Receptet kommer här:

300 gr. ädelost.(Efter smak.)
2 dl. mjölk.
1 dl. grädde
2 gelatinblad, blötlägg i kallt vatten
50 gr. pepparkakor.


Smula ost i en bunke. Värm mjölk och grädde till ca, 37 grader. Ta upp gelatinet ur blötläggningsvattnet,  smält det i gräddblandningen.
Rör försiktigt ner blandningen i osten. Häll upp i små kaffekoppar eller andra formar efter den storlek man vill ha.
Det är godare om det fortfarande är lite bitar kvar av osten.
Ställ kallt att stelna.
Stöt pepparkakorna till smulor.
Toppa pannacottan med det strax för serveringen.
                            Lycka till!
 

Jag gjorde i små formar denna gången, det blev många av en halv sats. Jag tycker det är bättre att göra i omgångar än allt på en gång om man nu inte behöver många förstås.

               



Önskar er en härlig  vecka.                                        
Kram Meta

7 kommentarer:

TittisTrädgård sa...

Mmmm...ädelost-pannacotta lät mycket gott. Måste testa det, det kommer nog herrn i huset att gilla/ Kram Titti

lavendia sa...

Ser mycket trevligt och inbjudande ut.

Gunnel sa...

Kul att du hittade min blogg. Det receptet har jag inte sett tidigare, men eftersom jag är en stor ostälskare, så måste jag prova det.

LINDA sa...

Vilket spännande recept! Det måste jag testa! Vi tre grannhus som bor "här nere vid åkern" brukar träffas för jultapas och i år blir det den 21:e - nu vet jag en av grejerna jag ska ha med mig dit! Vilken ädelost valde du?

Kram
//Linda

Anita Björk sa...

Det receptet måste jag testa till helgen! Låter kul!
/ Anita

Törnrosa sa...

Mmm, härligt recept, och mmm, härligt orangeröda amaryllisar. Helt enkelt mmm, härligt inlägg!
Hej hopp!
Törnrosa

A House With A View sa...

Vilken fin amaryllis, jag måste också köpa hem sådana! Vardagslyx :) Och den där glöggen är jag nyfiken på :)

Kraaaaaam aka