Bloggintresserade

fredag 1 juni 2012

Blommor

 Idag bjuder jag på en blomstubbe och lite andra blommor, för omväxling till Skottland men det kommer mer därifrån.
 En vän till mig fick den på sin 60-års dag av mig. 

 
Att ge tårtor av alla de slag är min favoritpresent.. 
Eftersom jag gillar att exprementera med blommor så är ingen tårta den andra lik.

 Nu ska ni få se de sista av mina tulpaner, de är så vackra tycker jag.

Double snow crystal
 
SapporoDet här är min nyaste syren, den är nyplanterad blommorna ser ut som gräddklickar. Den heter "Beauty of Moscow" och har dubbla blommor som är ljust rosa och blir sedan vita.


 I mina rabatter reser sig den lila alliumen på många ställen och den är som finast just nu, lite senare kommer en vit som är platt på undersidan.
 Det ser ut som om jag skulle få många jordgubbar i år. De här plantorna har jag hittat bland allt gräset lite här och där på tomten. de är nu 2 år gamla. mums om det blir mycket jordgubbar, det behövs inte så många plantor om alla ger så mycket bär.
Innuendo

Vit tres chic, rosa Dream Touch
 Här är ytterligare några tulpaner som är min favorit just nu.

Till sist en liten spetsmössa, den är nysatt nu i våras,bland alla anemon
bladen
Kramar Meta

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken läcker blomstubbe! Jag gillar plocka ihop buketter av stora blad o blommor, men något så här vackert har jag inte lyckats med.
Fina växter har du, spetsmössan gillar jag, men den vill sej inte helt här. Är nog andra växter som vill ta över.
Bollöken är stilig, står där rak och fin. Har en annan sorts lök med vit boll och blad som liknar purjolökens, blommar inte än. Söker du några särskilda växter till din koloni?
Det mesta jag har är starkväxande, kanske inget du önskar. Har genom åren plockat med småplantor och en del är kvar- som vårsköna. Den självsår sej i mängd, men är lätt att ta bort och just nu är den en ögonfröjd- blommar i rosa o vitt. Smalbladigt randblad går att få, en viol som blommade lilabått spider sej villigt, sockblomma och så såg jag att hasselörten fått barn- som jag kämpat att få en planta att vilja sej och nu finns smått att flytta på eller ge bort.
Kerstininossebro

Meta sa...

Tack för dina fina ord det värmer mitt inre och jag blir så glad.Har du någon bild på vårsköna, den låter spännande har en del områden som behöver lite växter som sprider sig och täcker jorden på våren
Kram Meta

Anonym sa...

Hej så trevligt med svar!
Något foto från mej kan jag inte åstadkomma. Har aldrig ägt en kamera, men det är nog dags för jag har en önskan om en egen blogg.
Sök på Google så ser du vårskönan. Mina stammar från botaniska i
Göteborg där jag petat med en liten planta för många år sen. Den sprider sej, men som sagt lätt att rensa bort.
Kram fr Kerstininossebro

Meta sa...

Hej Igen! Börja gärna att blogga det är jätteroligt och man får så många ideér om allt möjligt det kan ibland vara svårt att välja vad men skall skriva om. Har inte ångrat en minut att jag började.
Kram Meta