Bloggintresserade

söndag 13 april 2014

Vårtecken hos mig. Städdag på kolonin

Hej alla vänner där ute!

  Idag söndag är en jobbardag på kolonin. Det behövs rensas och krattas lite varstans på allmänningarna.Egentligen skulle vi ha bodarna här nu och jobbat med det. Det blir inte alltid som man vill. Det är ett säkert vårtecken hos oss i alla fall.


Vi gräver för nya elledningar till lite belysning så vi slipper ha så mörkt på hösten.
Det är ju fler som bor sent in på hösten här mot det var tidigare


Det är både sol,moln regn och lite kyligt så det är bara att jobba på så  mycket det bara går för att hålla värmen uppe.

Dimman ligger tät över området när det bränns en massa träd och grenar från skräphögenDen här veckan som varit har jag varit nästan varje dag på kolonin och jag njuter av det.Nästan så det är bästa tiden att vara där nu. Det händer så mycket nu.
I år är det ovanligt många småfåglar på min sida av området. Det här är de mest vanliga.

  

Den här lilla hackspetten ville också vara med.Visst är det mysigt med all fågelsång och kvitter.Nu är stommen till växthuset målat. Alla mjuka lister och glasen skall in sen kan jag sitta där. Ohhh jag längtar det är nämligen lite blåsigt och kyligt varje dag.Den riktiga vårvärmen har inte kommit än men jag vill inte sitta inne, njuter mest av att vara ute när jag är på kolonin.

En liten tur på torget i lördags slutade med ännu några penséer.
Nu får det nog bli köpstopp för dom. Måste ju ha lite andra sommarblommor med. Fast å andra sidan så sa en handlare att om man sköter dom rätt så varar de hela sommaren, undrar hur man gör då??????
Till Påsk ska alla panséer få flytta ut till kolonin.


Mina tulpaner börjar att slå ut några nya varje dag.Här är det de svagt gula. Jag gillar dom skarpt. De är tacksamma för de återkommer och är rätt tidiga med.
 

 De är lite gulare i botten på blomman


I höstas satte jag lite vita lökar i den rabatten, De är små vita stjärnor, det är inte så många som slagit ut men så söta de är.

Jag fick dom som bonus när jag handlade.Den heter Chinodoxa Alba.


Det var allt från mig denna söndagen.
och mitt vårtecken är att vi börjat städa på kolonin.
Kika in till Vårteckens utmaningen
vårt land är avlångt så det är spännande att se hur långt det kommit från norr till söder. 
Ha en fin början på veckan
Kram Meta
Jag blir glad om ni röstar på mig på Besökstoppen.se

13 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är en härlig tid, och har man en koloni som ni måste det vara rena drömmen. Jättekul och följa vad ni pysslar med.
Kramar/AM

Tittis trädgård sa...

Vilka härliga vårtecken du visar! Visst har handlaren rätt om Penséerna, här blommar dem hela sommaren. Jag sätter dem i skuggan och klipper ner dem lite om de börjar se risiga ut, sen kommer de snällt igen. Lite extra gödning kan de också behöva. Så fina dina fågelbilder är, jag tycker det är svårt att få dem på bild, men du är en riktig fena på det:-)

Rost och rädisor sa...

Så mycket fint du har att visa från kolonin (igen) och att du lyckats få med fåglarna på bild var inte dåligt.
Jag brukar också ha mina penséer hela sommaren och jag gör också som Tittis Trädgård. Läste nyligen att de storblommiga penséerna blommar till juni och minipenséerna längre. Jag tycker de småblommiga är tacksammast att "starta om".

Allt gott
/Anette

Mejrams! sa...

Låter som du har det alldeles underbart på din koloni! Så fin den är, tulpanen, gillar de som är litet blekgula. Söt är också Robin Rödhaken. Kram Merja

lavendia sa...

Det händer mycket på kolonin ser jag. När du kan vara i växthuset blir det ännu roligare. Även jag var på torget i lördags. Många som sålde blommor.

Högagärde sa...

Ser att det är fullt upp på kolonin. Ni är så välkomna att titta på lammen på lammen i påsk. Påskdagen eller annandagen passar mig men vi kan väl höras av lite närmre.

Kram Elisabeth

Annica Östlund sa...

Vad härligt ni verkar ha det där på kolonin.
Mina penséer får alltid hänga med hela sommaren, ibland kan de ha en tendens att bli lite gängliga fram mot slutet av sommaren men de blommar snällt ända in i augusti.
Lycka till med växthuset!
Kram Annica

Lotta sa...

Wow, så härligt med nyutslagna tulpaner....fina fåglar du fångat!
Ha en skön påskvecka! Kram Lotta

Gunilla sa...

Oh så härligt det ser ut med alla vårtecken hos dig.

Ha en fortsatt fin vecka

Gunilla sa...

Oh så härligt det ser ut med alla vårtecken hos dig.

Ha en fortsatt fin vecka

Lilla Blanka sa...

Hej goa Meta!

Åh vad många fina bilder från er koloni!
Härligt att få in lite el, det blir mysigt i höst eller sena kvällar med lite belysning.

Kram
Mia

Katta sa...

Kan tänka mej att det jobbas hårt runtom på koloniträdgårdarna i landet nu på helgerna. Hackspetten har kommit till oss nu med de är ju så fina. Önskar dej en fin vecka, kram Katta

Margot sa...

Härliga vårtecken hos dig! Hos mig har inga tulpaner slagit ut än men jag ser många knoppar så det dröjer inte länge innan jag får njuta av dem! Nu när jag är ledig under påsklovet kommer jag att tillbringa en del av dagarna på kolonilotten, det ska bli kul att komma igång där!
Ha en fin påskvecka!
Kram Margot