Bloggintresserade

måndag 28 april 2014

Glädje gånger tre.

Hej alla vänner!

Idag blev det en sen dag till kolonin. Läkarbesök kom i vägen, nu får jag vara hemma ett tag till, är inte säker på att jag kan komma tillbaka till mitt jobb något mer. Jag jobbar på det så får vi se hur det går.

 På vägen till kolonin stannade jag till vid Blomsterlandet. Där fanns många vill ha växter men jag åkte buss och då kan jag inte bära, så det får vänta till någon annan dag.

Den här Levisan fick i alla fall följa med. Förra året hann jag inte med att få någon, de tog slut på en gång, Undrar om de var extra populära då.( det blev lite dåliga färger så den får väl komma med en annan gång också)


 Det här är nog de sista vitsipporna hos mig. Den är ljust blå så söt.


Nu är det snart sommar hos mig.Det spricker ut nya blad och blommor varje dag. Hoppas bara att de som spår väder har rätt nu när de säger att det skall bli en kanonsommar och bäst i augusti.Såg idag att min humle har börjat klättra på sin stolpe, tänk det var bara två rötter och en stjälk när jag satte ner den för 2 år sedan.


 

Jag kände mig ganska så iakttagen idag, det satt en hare och kikade på mig. Jag han fota honom när han vände sig och skulle ge sig av.


Det finns tillfällen när jag känner mig rätt nöjd.
Den här bilden ger mig den känslan.
De röda tulpanerna och rosenkvitten i samma färg.
Eller hur.
Den här knoppen är den första på 3 år på min klematis.Nelly Moser. Den är flyttad från min odlingslott och har tagit lång tid på sig att acklimatisera sig. Men nu kommer den med flera blommor ser jag.
Ytterligare nåt att vara glad för.Visst känns det tidigt med så stora knoppar på hallonen. Hoppas bara att de inte fryser bort.
Det var lite från min lugna dag på kolonin.
Önskar er alla en fin tisdag
kram Meta

2 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Vad roligt att du fick tag på en så fin Lewisia! Jag skaffade några förra året och de har övervintrat och kommer fint nu. Tulpanerna var riktigt fina med rosenkvitten, härligt när man får till så fina kombinationer. Ha det så gott på din koloni/ Kram Titti

lavendia sa...

Visst finns det mycket att vara glad för. Men hälsan är ju viktig. Att inte kunna arbeta mer om man vill fortsätta är ju trist.
Lewesian hos mig har flyttat, kommer jag på nu. Men vart?