Bloggintresserade

tisdag 6 augusti 2013

Barnasinnet kvar

Hej mina vänner!

 
När vi kom till Eslöv fann vi ett fint leksaksmuseum. Först åt vi en glass för att kyla ner oss lite. Det var väldigt varmt, hade nog passat bättre att vara vid havet.
Hotellet låg bredvid torget  och var väldigt pampigt. Leksaksmuseet som far, dotter och son hade. Låg i en gammal textilindustri som mannens far hade arbetat i. Det var den äldre mannen som hade börjat spara på Märklintåg när han var till Tyskland i arbete

När fabriken lades ner fick de en  ide om att göra det till ett museum.Varför skall allt ligga i lådor.Dockorna har dottern sparat på. Här fanns Barbie, från de första till de som finns nu. Även en hel del andra dockor fanns det som souvenirdockor och de dockor våra barn leker med idag.


 Vem har inte ätit dessa PEZ hur många gånger som helst. Kanske inte så här mycket ändå.Märklin tågen var en dominerande del av utställningen. Det var så fina byggnationer av landskap och det som kan hända i verkligheten som en eldsvåda till exempel Vissa tåg var ju inte i trafik kunde vi se men för säkerhetsskull stod det en skyllt.Alla väggar i hela museet var fullt av bilar, vagnar ,lok och div annat att titta på.Här fanns också leksaker som jag kommer ihåg att mina barn lekte med.Här var en stor samling av Play Mobil. Riddare och kawboy och indianer, smurfar och Kalle Ankas figurer.Sonen hade en hel egen avdelning med bara Lego. 
1963 blev Lego årets leksak.Det stod en sjörövare vid ingången och hälsade oss välkommen.
Eifeltornet byggt av 3427 bitar.
Taj Mahal byggt av 5922 bitar
Tower Bridge byggt av  4287 bitar

Hade han byggt under 2000 talet till utställningen.Har ni vägarna förbi så är det vart ett besök.

Vi åkte runt i Eslöv och tittade på omgivningarna, för det var skönast i bilen med AC. i värmen.
Det här stenberget byggdes av  Christian E Nilsson År 1887
Han kallades Eslövskungen och var en stor samhällsbyggare och industriman.
En häftig sten med stora fociler i
stod framför stenberget.


Det var en dag i Eslöv. Resan går vidare till Lund. Middag på hotellet och en välförtjänt natts sömn till kommande dags upptäckter i staden med omnejd.

Ha en fin onsdag!
Kram Meta

Inga kommentarer: