Bloggintresserade

fredag 1 januari 2016

2016´s första dag och inlägg

Hej alla vänner!

Ja nu har det börjat då 2016. Ett år med oskrivna blad. Vi får fylla dom med mycket vi bestämmer själv men även det vi inte kan råda över.
Lever vi året med öppna sinnen, kan vi göra ett gott år av det vi kan påverka.

Vädret är ju nåt vi inte direkt kan påverka, mer än tänka på hur vi utnyttjar naturens kapacitet. Det där med miljöförstöringen ni vet.

Det hade varit bra tycker jag om vädret hade blivit Nytt också.

Gav ni några Nyårslöften då????
Jag brukar inte göra det. I år blev det i alla fall........... 
Det är inget konstigt löfte, inte äta mindre eller motionera mer. Utan bara det att jag ska sortera alla bilder i datorn så jag får lite ordning och slipper leta så febrilt varje gång jag ska ha tag på nåt. Borde kunna hålla det löftet. Har faktiskt redan börjat.
Eftersom det är jobbarhelg för mannen så tog vi det lugnt här hemma.


Blommorna var vita tulpaner hyacinter och en Limefärgad Amaryllis. och de torkade pionerna från kolonin i somras. Fick en liten idé om att få med årets viktiga dagar på det sättet.
 Maten var enkel. Lax och Hjortronsås, liten räkbakelse, Bredsjö ost och en så supergod fårost med tryffel. Lite varmt också ett honungsglaserat kyckling spett.
Lite potatis till det sen var vi supermätta och nöjda.


Det där med fyrverkerier det behöver vi inte tänka på för här skjuts som bara den. Vi stod på balkongen och njöt av allt som sköts över våra huvuden.
det var mäktigt i år.

 

 Inte har de tröttnat än heller det smäller för fullt även i kväll.
Önskar er alla ett gott och härligt 2016 precis som du vill det ska vara hos dig
Kram Meta

7 kommentarer:

Cat sa...

God fortsättning på 2016. Just nyår är det stor skillnad på att bo i en stad och på vår lilla ort på landet. Här skjuts det inte speciellt mycket fyrverkerier, men jag njuter av de få som är.
Ha de gott. Kram, catarina

Mejrams! sa...

God fortsättning! Inga nyårslöften, jag brukar inte avge några. Här är en riktig slappardag efter gårdagens festligheter. Nu ser jag fram emot nya tag och hoppas vi får ett fint trädgårdsår. Kram Merja 💐

Katta sa...

Jag avger heller aldrig nyårslöften men nu när du ändå är inne på väder så borde jag lova mig själv att inte bli så deppig av dåligt väder för som du säger man kan ju ändå inget göra åt det :) Hjortronsås till lax? det blir jag väldigt nyfiken på! vad innehåller den såsen? Önskar dig ett fint år och att det blir en bra odlingssommar, kram Katta

Felix sa...

Gott Nytt År till er! Här har vi fått vinter med snö och kyla, riktigt vackert, även om det inte var soligt i dag. Men några nyårslöften det brukar jag inte ge. Kommer ändå inte att kunna hålla dem... ;-)

Nyårshälsningar från
Elisabet och lillkissen Felix

ullie sa...

God fortsättning !
mitt är att försöka va glad o positiv kan va svårt att hålla i bland =)

Tack för du kikar in hos mej blir så glad alltid . God fortsättning till dej oxå nu då o ha en fin helg kramar

lavendia sa...

Nytt år med nya möjligheter, visst är det så. Även vår sista dag och den första på nya året blev bra. / Britt

BP sa...

Inga nyårslöften här heller. Å det där projektet med att sortera/kategorisera bilder är ett sedan flera år pågående löfte hos mig. Kan väl säga som så att jag hittills inte uppfyllt det, men önskar dig lycka till!

Jag gillar fyrverkerier och här smällde de första av vid nio-snåret. Sedan prick klockan tolv. Sedan var det tyst. Här hade dock fyrverkeriet minskat i både antal och längd. Hundar uppskattade det säkert.

God fortsättning!