Bloggintresserade

lördag 15 februari 2014

Jordigt värre.

Hej alla vänner där ute i februari rusket!

 Annat kan jag inte säga, här är det regnblandat snö och blåst idag. Det skulle vara lite roligt med sol och lite mindre blåst och regn,om det nu skall vara vinter.


Vad göra en sån här trist dag, det fick bli lite omplantering av pelargoner och lite andra växter som växt ur sina krukor.

Jag förvarar alltid mina vanliga pelargoner i kassar som är ihopnypta upptill så det blir mörkt.
Så står de i vår verkstad i ca,10 grader över vintern.
 


När sportlovet är här börjar jag plocka fram dom och plantera i ny jord och ställa i fönstren.


 I år hade de hunnit börja växa en hel del. Från en påse hade en stängel letat sig upp ur påsen så där var bladen gröna.Annars så är de rätt taniga och gula.Tulpanpelargon är det här.

Jag blev allt lite full i skratt när jag kom till den här påsen där var en färsk röd blomma. Tala om blomvilliga blommor.
HärligtDet är en ska jag tycker är lite jobbigt med att bo i lägenhet och det är när såna här saker skall göras. Då får jag stå vid köksbänken. Kan ju säga att det blir jord över allt.Avslutar dagens inlägg med en bild, på de taniga pelargonerna i krukan, från i somras där de stod på min trapp.Det är Tulpanpelargoner jag tror 3 stycken i en zinkbalja.
OHH vad de blommade.
Önskar er en finare söndag
Kram Meta

8 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei! Det er utrolig hva en pelargon gjennomgår, og etter noen uker står den fram som en vakker og frodig plante.
Det skal bare jord og lys til.
Kjenner meg så godt igjen med jord på kjøkkenet, på benken og gulvet, men det gir vårfølelse.
Tenk om vi fikk et streif av sol i morgen. God kveld til deg! Anne

Suss o Kai sa...

Härligt att få börja med lite omplantering :) då är de ju på rätt väg mot våren i alla fall trotts snöblandat regn Kram suss

A House With A View sa...

Åh vad härligt, jag måste också börja med omplantering! Jag har tre Mårbacka som står i garaget, undrar just hur de mår... måste kolla!!

Kraaaaaam aka

TittisTrädgård sa...

Visst drar man sig lite för omplanteringen, för det blir ju stökigt värre. Men så skönt när det är gjort! De tulpanblommande pelargonerna är så fina, jag gillar speciellt Mårbacka tulpan som är jätte-söt. Ha en skön helg/ Kram Titti

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det där med kassen var ett bra knep, och med det här milda vädret tror dom nog det är vår nu. Härlig röd färg.
Kramar
AnnaMaria

LINDA sa...

Visst är det underbart med pelargoner och att säsongen har börjat! Mina har ju inte somnat i vinter, men nu har de börjat växa ännu mer än förut och det är verkligen ett grönt hav ute i boden. Är allra mest spänd på min klätterpelargon - lyckas dock inte hitta någon obelisk som den kan klättra i och börjar snart få brist på fantasi när det gäller trädgårdsaffärer att besöka.

Det låter jättespännande med din övervintring i papperskasse. Kan du inte skriva mer om det - förstår inte alls hur du gör.

Kram
//Linda

lavendia sa...

Vad kul att en pelargon redan fått en blomma.
Men sedan när du planterat om, så sätter du dem i ljuset? Eller? Då blir det trångt. Jag har ett ouppvärmt uterum där jag planterar om. Det är bra, men det blir stökigt och smutsigt där med.

Helens trädgård sa...

Ja, nu är det dags att 'väcka' Pelargonerna till nytt liv igen. Plantera om och ta sticklingar som ger fler blommor till sommaren.

Här snöar det i dag och jag måste ut och skotta.

Trevlig söndag!