Just det nu har jag kommit igång med lite bakning och paketinslagning och pyntande.
Jag har bakat en saffranskaka och ett bröd som är mitt i mellan kaka och bröd. Passar utmärkt till kaffet eller te och det behövs inget mer.
Här är receptet på brödet.
100gr. margarin
1 dl strösocker
1. ägg
½kuvert saffran
2msk. mjölk
4½ dl vetemjöl
1tsk. vaniljsocker
2 tsk. bakpulver
4msk. apelsinmarmelad
1 ägg
1/4dl hackad mandel
2msk pärlsocker.
Ugn 250 grader
Rör margarin och socker pösigt vispa i ägget.
Stöt saffran med lite socker tillsätt mjölk och rör ner i smeten.
Blanda de torra ingredienser och rör ner i smeten.
Degen blir lite lös, man kan tillsätta lite mer mjöl beroende på om ägget varit stort.
Forma till 2 runda längder direkt på plåt med bakpapper. Gör en skåra i mitten med mjölat finger.
Lägg marmelad i skåran pensla med ägg strö över med mandel och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen. 7-8 min.
Skär den i sneda bitar innan den kallnar.
Saffranskakan gjorde jag i en stjärnform, tyckte det passade bra till advent.
Dricker ur Krumelurs kopp. |
Den här kaffebrickan är till alla som heter Anna idag
GRATTIS!!!
(Ni har väl lagt lutfisken i blöt???)
Alla som har kommenterat min inlägg,får också hänga med. Ni må tro det gör gott i hjärtat när jag läser dom!!!!!!!! även om jag inte svarar alla.
välkomsthjärta |
Marje, Maria, Vigdis, Elin, Marit och Helena.
Hoppas att jag kan ge dig lite inspiration eller en trevlig stund.
Tack och välkommen kram från Meta
9 kommentarer:
Ååå så mye godt du har baket!
Og din oppskrift tar jeg med videre...har lyst å prøve denne:)
Ønsker deg en fin kveld:))
De där verkar vara goda kanske nått att prova?!Tror nog det :-)
KRAM från mig!
så gott! kram Nilla
Hei, takk for at du er med på fotoutfordringen min. Har kikket på de siste innleggene dine, så mye koselig adventspynt du har.
Den safrankaken virket veldig fristenende. Du driver med masse koselige adventsysler.
Dine opskrifter på kager og brød lyder godt!! Og jeg kan se at også du spiser lutfisk...samt at den skal udvandes, sikkert fordi det er en saltet fisk? Jeg har netop skrevet med en finsk blogven, hendes bedste julemad er lutfisk, men vi kender den overhovedet ikke i DK!
Hav en fin aften!
Helle:--
Vad mycket gott du bakat...brödet med marmelad ska jag prova:) Kram Maria
Jag har inte hunnit baka lussikatter iår, men en saffrankaka ser gott ut. Det borde jag klara till lucia. Jag känner riktigt den goda doften strömma mot mig :)
Dette så skikkelig godt ut!
Vilken härlig bricka du dukat med snaskiga Bakverk / tack för tipset att Hanna öppnat butik igen.... Jag handlade en del av henne när hon hade butik på barnarpsgatan, måste ta en titt in nu:) kram jessic
Skicka en kommentar