Bloggintresserade

torsdag 19 april 2012

Vaccinera!!!!

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.
Unicef/Georgina Cranston
Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.
Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!http://unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

2 kommentarer:

lisashus sa...

Hej Meta!
Så kul med en koloni och så spännande att följa dej här och se hur den förändras efter årstiderna!
Lisa

Meta sa...

Fast just nu så känns det som om vi har backat ett steg, för vi hade 4 dagar riktig vår här för någon vecka sen. Det gäller väl att hålla hoppet vid liv "efter regn kommer sol" heter det väl.
Tack för att du vill följa och se hur vi har det!
Meta