Bloggintresserade

onsdag 1 november 2017

Små tåg och vintervarning.

Hej mina vänner!

Ja just det ja lovade att ni skulle få se vad jag var någon stans. Har varit en liten tur norr över. Svärfar fyllde 89 år och jag skulle klippa mig ( hittar ingen frisör här så det blir Dalarna). Dåligt med kort har det åxå blivit.

På hemvägen stannade vi till i Stockholm närmare bestämt Västberga där det finns en hobbybutik som hade 40- års jubileum. Där blev det lite mer kort tagna.
Det var höst med glada färger på träden även på den tågbanan


Det är inte bara tågen som går på rälsen utan bussar kör på vägen åxå. 
En fin skolbuss.av äldre modell 

Jag gillar nog mest ångloken och de äldre tågen som fanns när jag var mindre och åkte tåg oftare. 


 
En pump med vatten måste det finnas till ångloken.
Här är det äldre lok så som jag minns dom.

 De är duktiga de som bygger sina moduler som de sedan tar med sig och sätter ihop med andra byggare på träffar. Det kan bli jättelånga banor att köra på.
Hemma har man inte plats med så stora banor om man nu inte bor i stora hus. Då är det här modulbyggandet superbra. Jag inbillar mig åxå att det blir mer detaljer och bättre miljöer så här..

Här hemma går dagarna sin gilla gång. Klipper, gräver krattar och har det allmänt gott i den härliga värmen vi har just nu 11 grader idag, visserligen är det grått och disigt men skönt ändå bara väst och tröja idag. 
 


Mitt projekt för tillfället är att gräva upp snöbärsbusken och lite annat bredvid för där ska vi göra en plats för veden till kaminen. Det är inte så många ställen att ha den på. Vill ju inte ha det mot nåt av husen vilket hade varit bra. Mot gångvägen är bra och då blir det lite insynsskydd i sovrummet med.Annars är det inte mycket som blommar här nu. En ensam doftviol såg jag i dag

 Det känns som blommor och buskar har gett upp nu och som vi flyttar ner i marken och vi till lägenheten. Vattnet är avstängt och då är det lite knöligt att bo här. Det får bli turer över dagen nu till våren.

Hoppas alla får en fin mitt i veckan nu och ännu några fina dagar
Kram Meta

6 kommentarer:

BP sa...

Snacka om sammanträffande. Min bloggkompis KajsaLisa "rapporterade" också om modelljärnvägsbyggena i Västberga. http://kajsalisa.com/ . Hennes systerson som är 12 år liksom hela hennes familj (utom grabbens mamma) är inbitna modelljärnvägsbyggare. Då jag själv också är uppväxt med modelljärnväg - Märklin, Spår H0, så besöker jag gärna Hobbymässan till exempel. Älskar dessa kärleksfulla och naturtrogna byggen.

Rost och rädisor sa...

Sy mysigt med välbyggda minivärldar antingen det är järnvägsmodeller eller dockhus. Modelljärnvägar är förstås roliga eftersom de rör på sig. Alltid lika fascinerande hur man lyckas göra naturen levande utan att det ser dött och tråkigt ut. Verkligen en konstart i sig.
Vi har ju ett modelljärnvägsmuseum i Ljungby som jag gång på gång tänker att jag ska besöka, men det har svårt att bli av.
Blomningen har gett upp här också, för flera veckor sen, men en rosa, dubbel julros håller humöret uppe precis som din söta viol.
Allt gott
/Anette

HWIT BLOGG sa...

Åhh en ensam viol...bara sådär! Vackert och vilsamt inlägg från dig och nu önskar jag dig en fin fredag och en mysig helg.
Kram från Titti

stardust sa...

Dear Meta – Your elderly father must have been happy with your visit. The autumn colors at the Model Railway would be as lovely as in the real world. You seem to be a hard worker in the garden. A little pretty violet looks symbolizing hope. Wish you lovely days ahead.

Yoko

Inger sa...

Vilken härlig temperatur du haft, här går det mot vinter även om det varit en underbar solig dag idag.
Kram

Hajan sa...

Oj så fint , visst är det härligt, när man kan följa
alla skiftningar och olika platser.
Tiden bara rinner iväg, med både det ena och andra.