Bloggintresserade

söndag 1 maj 2016

Sköna Maj välkommen.......

Hej alla vänner!


Visst låter det härligt. Värmen ska komma och det är äntligen dags att ta fram Vårkläderna, för det är väl det man gör i Maj. Hihi.

Det händer en hel del nu på min plats på jorden. Nya blommor tittar fram,jorden blir mindre mörk och har vi tur så skiner solen med. Fast dagen började inte så där värst fint. Duggregn(sånt som man blir så där väldigt blöt av)Jag bestämde mig för att åka till kolonin i alla fall och det var då tur för en så härlig dag jag fick.


På vår paviljong börjar det åxå hända saker. Årets åtagande är att sätta tak och glaspartier.
Det är nu påbörjat....  
Vår arbetsgrupp har nu startat arbetet. Det känns bra för sommaren är ju inte alltid full av sol. På Kolonistens dag som vi kommer att anordna iår är det inte alls ovanligt att det regnar.
Med Taket färdigt så tror jag att vi kan använda paviljongen mycket mer.

  Kejsarkronan står där i ensligt majestät. Så stor den är i år. Det gläder mig mycket. Undrar bara hur jag ska få de andra att inte bara växa utan få så här fina blommor med.....
Har gett extra med gödsel.Vilken mängd med knoppar det är på kvitten i år. De ser ut som lingon på tråd. Härligt, kanske blir det många frukter i år då.
Några som är finare än vanligt i år är alla mina penséer. Måste bero på kylan och att de inte torkat ut.

  Utanför staketet börjar andra växter att smyga sig upp bland vitsipporna, som de här ormbunkarna. de är såå häftiga tycker jag.

Än finns det mycket vitsippor och de har verkligen förökat sig massor i år.
De har åxå tagit sig in till min tomt. 
Nu väntar jag med spänning på den dubbla som jag fick förra året.
Bara nu inte sorken har ätit upp den med. Andra vitsippor har han knipsat av och ätit upp.Alla mina julrosor slår alla rekord i år. De blommar som bara den och det är ännu massor av knoppar 
Både den här dubbla 
 

och den svarta.
De vita är näst intill överblommade men även de har varit i stora ruggar.
Det gör mig såå lycklig.

Jag har en kvar till nästa år som jag hoppas mycket på.

Något som jag inte alls är nöjd med i år är mina tulpaner-På några ställen är det många knoppar men annars är det mest med blad. Det är väl bara att riva upp dom antar jag Vet inte hur man ska få dom att blomma fler gånger.Någon som vet???

En tulpan som jag inte alls vet vart den kommer från är den här lilla söta enkla.
  
De små botaniska jag har satt är gula eller vinröd och vit.
Undrar vem som vill glädja mig med den här. Kanske sorken vill be om förlåtelse för att ha förstör så mycket för mig hihi.

Det här var lite från min härliga söndag på kolonin. 
Det är ju ny månad nu så det kommer snart en ny vy från min köksdörr.
Önskar er alla som kikar in en lika härlig vecka som jag haft idag
Kram Meta  

14 kommentarer:

A House With A View sa...

Vad mysigt att tillbringa söndagen på kolonin, det händer verkligen saker på paviljongen och wow vilken blomprakt du har där. Så himla fint med svarta julrosor, sådana vill jag också ha. Har tyvärr inga tips med tulpanerna. Jag har några tulpaner som kommer fint varje år medan andra bara blir blad, om ens det, hmmm...

Många kramar aka

Koloniterapi sa...

Julrosor är verkligen fantastiska. Jag har en som bara levererat ca fem blad och inga blommor. Trist. Får läsa på vad dom gillar... Och om det går hos dig borde det ju funka hos mig tycker jag! Kram!

Cat sa...

Underbara bilder, så vackra julrosor (älskar den mörk-mörka).
Ha de gott och njut av vårvärmen. Kram, Catarina

Felix sa...

Fantastiskt så dina julrosor blommar, och så vackra färger sedan. Jag har bara en vit, men den har inte blommat i år. Men oj, så långt kejsarkronan har kommit hos er. Här är vi långt efter... Nu hoppas vi på an solig och varm maj.

Vårhälsningar
Elisabet

Inger sa...

Äntligen har vi fått lite fina dagar.
Kram

BP sa...

Ni har kommit otroligt långt med ert paviljongbygge! Å att ha tak över huvudet underlättar nog md tanke på den svenska sommaren om man säger så;-)

Tittis trädgård sa...

Jättevackra julrosor du har! Och mycket annat fint också. Härligt att värmen äntligen kommer så vi får lite riktig vår. Ha det gott!
Titti

Hajan sa...

HERRE MIN gud vad det växer hos Er. Det är ju underbart.
Att det kan vara sådan skillnad på växtligheten.
Hi,hi jämför med min balkong, skratta inte ihjäl dig.

Var nere på Kyrkogården i helgen, folk har inte så mycket växter där heller, vi har ingen grav så vi behöver inte ha den oron, min
gubbe ligger i Gravlunden.
Som tur är, skulle inte ha orkat med en grav inta mina barn heller. Så det var ett klokt val.
Lycka till med allt ni företager Er.

kram Hajan

Solstrimmor sa...

Nu, nu äntligen verkar värmen börja och vi tackar och tar emot! Som vi längtat... Nu kan du lägga in högsta växeln:)


Njut nu och ha en skön början på maj!
Kramar från Eva-Mari

Livsnyderhaven.dk sa...

Nej hvor er den sorte julerose smuk. Tak for kikket i haven, hav en skøn mandag

Erikslundsliv sa...

Men jösses vad det växer hos dig!
Kan inte fatta att ni får plats med allt, för mig är en kolonilott en ganska liten plats. Jag måste nog komma förbi och se med egna ögon för att förstå hur det ser ut och hur allt ryms. Om jag har vägarna förbi så dyker jag kanske upp någon vacker dag!
Ha det gott!
Kram, Ann

Sofia sa...

Åh så mycket fint! det är bara helt
underbart ute nu....<3
Kramis Sofia

♥Min Eden♥ sa...

Hejsan hejsan! Du hade 50% chans att vinna presentkortet till Granngården, och Grattis, det var ditt namn jag drog :D Så om du skickar din email så skickar jag koden åt dig :D

Charlotta sa...

Hihi, ja det är nog sorkar som flyttar runt lite lökar. När den är mätt i en trädgård drar den iväg några lökar till någon den terroriserat en annan dag. Lite poetisk rättvisa på kolonin.
Fast jag tror det är en "muterad" lök egentligen. Jag har flera sorters. blommor som plötsligt visat upp en enstaka vit, t ex scilla, lungört. Det kan ju vara vita varianter hos grannarna som humlor eller bin besökt. Jag tycker jättemycket om de där vita, för de blir så unika. Säger jag mitt i den största vitsippsblomningen som håller på att invadera min gräsmatta och mina rabatter. ;D
Ha det gott!