Bloggintresserade

tisdag 5 maj 2015

Det där med tålamod

Hej alla vänner!

Det där med tålamodet det fick sik en törn även idag. Inte blev det någon resa för mannen till Norge. Det var nåt knas med de som ordnade det. Tänk man kan aldrig lite på någon snart. Nu vet vi inte om det finns nåt jobb till honom, då blir det inga pengar till bygget, så jag säger bara det tålamod ojojoj.Hur mycket ska man stå ut med. Det tär på humöret. 
Nog gnällt!

Idag har jag i alla fall målat de två färdiga väggarna, det blev bra.Det får bli bilder när jag är klar tror jag.

Det är inte bara blommor som växer hos mig. I min Åttkant har jag mina kryddor. De har överlevt vintern allihop.Även runt om kring den finns kryddor, de är många och framför allt stora så de får inte plats i den.
Längst fram ser ni lavendeln under mina två krusbärsträd. Även det taniga överlevde vintern när de fick en ny plats.Såg att det var många bärämnen på båda två.
Fortsätter vi varvet runt så kommer det en Dragon, citronmeliss och spansk körvel. I hörnet står rabarbern tills vidare. har en annan tänkt plats.


Det finns en salvia också innan Åbrodden. Den har jag till snapsen. Det blev en rejäl nerklippning i år för den var så risig.


Mina myntor har fått ett eget land nu med krukor till varje för att de inta ska blanda sig.
Jag har Marokansk mynta, Pepparmynta, äppelmynta, ingefärsmynta som står här.
Jag har lite funderingar på att skaffa cementrör och sätta dom i olika höjder till ett annat år.

Längst bort står en äkta malört och en liten liten planta av Libbsticka.
 
Nu kliver vi upp ett steg till Åttkanten. framför den står ännu två myntor en chokladmynta och en grönmynta.
Här har jag även ställt min Ananas salvia den kommer så fint. Har ju blommat hela vintern på min balkong. Hoppsan en fingerborgsblomma har visst också hamnat där, den ska vi nog inte äta av.

I åttkanten har jag den här Björnroten, smakar som dill.
 

Några olika oregano mest för de olika färgernas skull annars så smakar de ungefär lika.
Citrontimjan och vanlig timjan finns i en av delarna. Ojdå där kommer vist någon lökväxt också undrar vad det är, har glömt. Här har jag också satt en timjan som jag fått av en man från Iran.Den blir mycket längre än den vanliga så den ska få hänga ner över kanten.

Persiljan har klarat sig bra i vinter så nu behöver jag inte tränga in mer ny planterad.
Här bredvid persiljan har jag satt rädisorna.

Så har jag mina kryddor. Det finns inget så gott som färska från lndet. Jag brukar samla en bukett av alla kryddor jag känner för Hacka det och blanda med tomat , gurka och sallad en citrondressing till. Det är mums en sommardag då behövs det bara lite kött till så är det klart att äta.
 
Den här dagen var ingen bra dag för mig. För att avreagera mig blev det en sats bullar bakade så jag höll på att missa trädgårdstisdag.
Såg nästan allt, var det någon som hörde om humlen, som sparris.
Det tyckte jag lät så spännande, ska nog testa det.




Nu ska bullarna in i ugnen så jag avslutar här idag
Ha en fin och bra mitt i veckan
Kram Meta 

13 kommentarer:

4 i Kiellandsgata sa...

Oi, så mange spennende myntesorter du har=) Jeg har bare en, men ønsker meg flere. Vibeke

Almbacken sa...

Vilken fin kryddodling du har. Så härligt att bara gå ut och ta för sig.

Tråkigt med din mans jobb. Hoppas det löser sig.


Kram,
Maria

Tittis Trädgård sa...

Tack för guidningen runt i din örtagård. Det är härligt att kunna använda färska örter i maten varje dag.
Bullarna ser mumsiga ut. Ha det fint/ Titti

Jord under naglarna sa...

Vad många örter du har!

Tråkigt när saker och ting inte blir som förväntat. Ta en extra bulle en dag som denna!

Kolonilotta sa...

Å så fint!
Hoppas att det löser sig för mannen din med jobb!
Jag håller tummarna för honom.
Jag är på väg ut till kolonin nu.
Såg så trist ut på himlen imorse så jag avvaktade lite...! Men nu skiner solen och det är säkert 17 grader ute.
Så nu ska ogräset bort! :)
Stor kram!
Susanne

Charlotta sa...

Åbrodd har jag fått av en vän. Risig är bara förnamnet, nu ser jag att man kan klippa ner den till marken. :) Det ska jag göra och så kanske det blir fason på den. Den doftar så gott.

Hoppas paketet kommit fram. Du ser kusinerna på min blogg idag. ;)

Marit Helene Gåsland sa...

Så flott, men hva gjør du med pepper-rot.
Skal den høstes på våren eller høsten.
Skal hele roten tas opp av jorden eller hva.
Hehe jeg trenger ett god råd.

Maritklem.

G:a Affären sa...

Det var ett bra sätt att avreagera sig på, att baka och knåda som bara den.
Hoppas det nu ordnar sig med jobb för mannen!

Vilken trädgård du har! Det växer både högt och lågt, och alla dessa kryddor. Men Björnrot är helt nytt för mig, Kanske något att odla då dillen vissa år blir så dålig.

Ha det gott!
Kramar /Cia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas det ordnar sig för maken och Norge jobbet, sånt där blir man såklart orolig för. Så många kryddsorter du har, jag är imponerad. Ha det bra nu och så håller vi tummarna för Norgejobbet.
Kramar/AM

Änglarum sa...

Hej!nä men fy så trist med utebliven körning!! aldrig får det vara bra,utan saker o ting skall krångla,det drar ju med sig så mycket...o sen detta väder nu smattrar det på rutorna igen....tänk vad man kan bli less..här ligger jordsäckar o krukor som väntar på omsorg...ha det gott <3kram Jessica

Hajan sa...

hej på dig lilla Arbetsmyra, så tråkigt med din man och Norge.
Alla har vi våra bekymmer,
hoppas det löser sig för Er nu.
lycka till
kram från gammelgumman

Cat sa...

Så mycket spännande du har på kolonin, så många olika sorters mynta och andra kryddor. Spännande!
Så knasigt det bliv med makens jobb?!?! Hoppas att det reder ut sig.
Ha de gott. Kram, Catarina

Inger Marie sa...

Huff så dumt med jobb,reise og litt usikkert med tiden som kommer...håper det løser seg:)
Så mye fint du har på gang i bedene...det er så flott!