Bloggintresserade

måndag 15 september 2014

Bo kvar.

Hej mina vänner!

Jag bor kvar på min koloni ett tag till Det är så skönt att få så mycket som möjligt gjort innan jag flyttar hem. Att gå den långa tunga backen upp gör att det inte blir så mycket gjort sen.Min sjukgymnast bekräftade det jag känner, att gå uppför är svårt och känns på i ryggen.

Mina Levisior har börjat blomma om. I somras var de rosa nu är de mer höstfärgslika.De är så vackra, hoppas bara de övervintrar i mina lådor.De får nog komma in i nya bygget tror jag.Vid trappen in till växthuset ställde jag den här lilla violen i somras.
Den har växt så mycket så det känns lite svårt att ta bort den Undrar om den övervintrar här?Jag brukar ha flera stycken. Det är en liten favorit hos mig. De små första plantorna är så söta.

En planta fick sitta tillsammans med några vinröda Krysantemum vid grinden.

Jag har tre kaprifoler från tomten här, när jag flyttade in. De har blommat så dåligt här flera år så jag var lite less på dom. I år har jag verkligen fått lön för att jag sparade dom De har blommat hela sommaren och blommar än.Det gör mig så glad.Nu när solen lyser dyker det upp massor med små Tidlösa de lyser som lila solar i rabatterna. Det är tur att de kommer annars skulle det vara rätt färglöst hos mig.


Den här spindelliknande bollen fick jag i ansiktet när jag gick förbi en klematis. Hur fränt som helst. Lika dekorativt som blomman, nästan.

Önskar er alla en härlig fin vecka, de har ju lovat sol och värme.
Kram Meta

7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Jag förstår så väl att du vill bo kvar så länge som möjligt! Och nu får vi ju fortsatt soligt hela veckan:)

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Cat sa...

Så skönt att du kan välja att bo kvar ett tag, men samtidigt trist att du inte blir bättre.
Jag har likadan viol och fick den inte att överleva utomhus förra vintern. Tänkte testa i växthuset i år så får vi se.
Ha de gott. Kram, Catarina

lavendia sa...

Vilken fin färg på Lewisian och en extra blomning. Kul! Jag tror inte att murgrönsviolen klarar våra vintrar, men man lär kunna övervintra den inomhus frostfritt.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag hade också bott kvar om jag hade haft ett andra ställe att bo på! Så härligt.
Jag tror att den lilla australiska violen eller ampelviolen inte klarar att stå kvar ute, den måste nog in över vintern....jag har liksom prövat! Dom är ju så söta!
Agneta kram

LINDA sa...

Vilken vacker blomma! Har aldrig hört talas om levisior. Det låter väldigt skönt att bo kvar ett tag till på kolonin. Jag jobbar så mycket jag kan på taket på jobbet bara för att få vara utomhus.

Kram
//Linda

Jord under naglarna sa...

I det härliga septembervädret vi har förstår jag att du bor kvar!

Violen är så himla söt och plantan stor!

Tittis Trädgård sa...

Jag förstår att du trivs på din koloni. I år är det ju ovanligt mycket som fortfarande blommar, så det är extra mycket att njuta av. Så söt den lilla Lewisian är. Jag brukar övervintra mina utomhus, men med ett skydd över, för de gillar inte vinterfukt. Ha det så gott/ Titti