Bloggintresserade

onsdag 22 januari 2014

"Bästa knepet" i underbara onsdag

Hej alla vänner!

Då var det mitten på veckan igen och helgen den bara rusade iväg.
Här har det varit en lugn helg, mannen har jobbat och då gör inte jag så mycket heller.
Det är skönt det med, när alla måsten är borta.

Vårt ( mannens) projekt denna veckan är att ta reda på ett stort Körsbärsträd på kolonin. Riset skall körs bort och stockarna tar vi hand om.
 
Ett bra knep att överleva den långa väntan på våren är att ta in grenar från träd, sätta i vatten och efter någon vecka slår de mest bedårande blommor ut. Då njuter jag och vet att den kommer, Våren.


Ha en underbar onsdag 
Gå in där får du se fler bra knep
Kram Meta


8 kommentarer:

LINDA sa...

När jag läser ditt inlägg så grämer jag mig lite över att träden är beskurna och att jag inte har några grenar att klippa. Tror att jag tar en promenad lite senare och hämtar kvistar från eken. Tycker om de bladen.

Börjar ångra det jag skrev om citronträdet. Nu doftar det i vinterträdgården och jag känner hur huvudvärken smyger sig på allt mer. Det är så trist att få huvudvärk av starka blomdofter. I somras kände jag till min förskräckelse hur jag till och med började reagera på luktärterna - tidigare har det mest varit hyacinter, liljekonvalj och syren - dofter som jag egentligen älskar. Ska nog vara lite försiktig och sniffa lite på avstånd.

Hoppas att du får en finfin dag! Själv fryser jag islyktor och funderar på hur jag ska kunna få med mig chilisarna ut i boden för omplantering. Jag vill ju inte att de ska förfrysa på vägen dit.

Kram
//Linda

lavendia sa...

Blir det total makeover på din koloni?
Jag ska faktiskt också ut och klippa. Det bara glöms bort. Man behöver en puff.

Anita sa...

Mmm ... blommande kvistar från fruktträd ... vilket härligt, tidigt vårtecken. Jag brukar ibland ta in kvistar från min korallkornell. Dom brukar bli vackra när de skira gröna bladen kommer mot de röda stammarna.

Önskar dig en fin dag!

Kram Anita

TittisTrädgård sa...

Ja, man får roa sig så gott det går så här års! Man är ju så svältfödd på grönska.:-(

Marit sa...

Så godt tips du gir her! Ja, vi kan trenge noe vårtegn nå midt på vinteren.

Klem Marit

Grön skön passion sa...

Jag var ute häromdagen och tog in en del kvistar av lite vårkänsla. Nu står jag och väntar för att de ska vakna till liv.
Måste vara underbart att få bort ett så stort träd på en kolonilott. Även om träd är härliga så kanske det var i största laget. Lycka till!

Kram / Therése

Veronica sa...

Jag brukar alltid misslyckas med att få mina kvistar i blom!

Men jag hoppas våren kommer ändå ;)

Kram

Annika sa...

Å så härligt att smygstarta våren med spirande kvistar! Bra tips att ta till sig!
Kram Annika