Bloggintresserade

lördag 29 september 2018

Det bär emot.

Hej vänner!

Visst bär det emot att röja tomten och plocka in allt löst. Det är ju så vi gör när vi flyttar hem från kolonin. Nu kommer vi ju att vara här rätt mycket även i vinter om den tillåter det förstås. Vi ska väl bli klar för inflyttning nån gång.
  


Växthuset blir fullt av krukor som måste ställas in. Termometern kröp ner mot 1- i natt men nu är det +8 igen så vi får väl se Än har jag nog dagar på mig att plocka undan pelargonerna som ska förvaras i pappåsar i mörker till våren. 
Har börjat klippa ner i rabatterna åxå det ser tomt ut på vissa ställen en bit i taget så går det nog bra för kroppen.

 

Lite höstplantering har det blivit, Det får nog räck med den här.


Sommarblommorna ger sig inte. Blå dubbel snöflinga är så fin och blommar så mycket. Den kan jag ju inte kasta.På staketet mot skogen lever " min lilla ängel " sitt egna liv. Den växer hej vilt.  Visst är det härligt när det får göra så.

 


 


Den var så tanig och ynklig när jag fick den för 3 år sedan.
  

 Rosorna de vägrar åxå att ge upp. Den här vackra blå har massor av knopp blir det varmt ett tag till får jag njuta av den.


Nya blommor slår ut lite då och då trotts hösten. Astrarna kommer undan för undan. Har flera olika som jag fått från grannar De är gamla sorter som alltid funnits här. En del behöver mycket sol och det har jag lite ont om här hos mig på hösten.


Idag var jag och en granne på Höstmarknad hos 
Nyströms Handelsträdgård


 Det fick följa en röd solhatt med hem. ( ser visst inte alls röd ut här)

 Det var så fint höstväder så vi njöt både av trädgården och fikat som Johan hade i sitt pop-upp Café


 
Vi åt Getostkaka. Det var gott och nästan godare än den vanliga gjord på mjölk.
Hade vi haft äpplen som vi ville veta namnet på så kunde man få hjälp med det.

 Alltså jag bara älskar att gå här och njuta så mycket fint, önskade jag haft guldfickor i byxorna.Så är det söndag kvar av den här helgen det går fort Vädret är rätt fint lite sol och nån skur 11-13 grader det är inte fy skam.
Ha det gott go vänner
Kram Meta

6 kommentarer:

Maribel sa...

Hej Meta!
Astrarna börjar så smått slå ut, här med. Så fint med lite färg. Din ros blommar fint, mina gav upp redan i juli. Det är mycket som skall plockas undan inför vintern, och i vår plockar vi fram igen.
Ha en fin söndag /Marika

LINDA sa...

Ja, visst tar det emot. Jag har ingen som helst lust. I dag har jag blängt på mina dahlior två gånger och funderat på hur jag ska göra. Om jag ska gå ut och plocka en jättebukett, eller om jag ska ha is i magen och inte på vindrutan. Vill så gärna att de ska fortsätta att blomma ett tag till, för jag tror ju att det blir varmare igen framöver. Men först ska det tydligen fortsätta med kyla några nätter …

Hoppas att du får en fin dag!
Kram
Linda

PS! Jag funderar faktiskt på att så gurka och sockerärter :D

HWIT BLOGG sa...

Ja det går mot höst nu...jag har massor att göra men idag är det bara stopp med allting! Hoppas olivträden kan stå ute en vecka till :)
Kram från Titti

Rost och rädisor sa...

Din klematisängel är nog det sötaste jag sett! Blommorna är som godis. Vill ha, vill ha, vill ha!
Kram
Anette

World of Animals, Inc sa...

Your garden is turning out lovely. It looks like you are having some great growth in your garden as well. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
World of Animals

Inger sa...

Visst är det roligt med pelargoner.
På Nyströms trädgård har jag varit en gång, köpte min 'Empress Joséphine' där, den var av god kvalitet.
Kram