Bloggintresserade

måndag 28 augusti 2017

Flyttning.

Hej mina vänner!

Nu har jag allt kommit igång med en massa flytt i rabatterna. Efter som tiden går så växer dom lite för mycket och får inte plats.

Jag har ju ett stort armeringsnät mot grannen på ovansidan av vår tomt.Där växer det så det knakar. 
Den här honungsrosen blir bara större och större hur mycket jag än klipper den på våren.
 
Nu blir det så mörkt under växterna så en del håller på att tyna bort.
Rosen ".Geislan. de Filegonde". är en av dom.

 Nu måste jag flytta den och ska då byta plats med ett "buskbomsklot" som jag tror klarar sig där. Ska åxå flytta in en hortensia där i framkanten 
samt en annan orange blomma kan inte namnet.
Där får de i alla fall sol en del av dagen.De där orange liljorna ska jag nog få flytta hit.Bra med nåt som lyser i allt det gröna.
Fortsättningen är lika igenvuxet det av. "Summer snow" och klematisen. "Romantika" längst bort har jag rosen "Welschen Blou" som i år nästan har täckts av klematisen.


Under "Romantika" har jag en så fin ros den doftar underbart. Men nu har den tröttnat på mörkret och vill ha ljus för att leverera.Det har även en annan vit ros som skulle vara en krypros men jag tror inte det för den har höga stabila upprätta grenar.Felmärkt är ju inte så ovanligt.


Ni ser själva, inte trivs rosen här.

Däremot så trivs den blågrå Hostan till och med blommar gör den.

Rosen ska få flytta till framkanten av rabatten.
Där finns en lila vinruta med så söta små blommor. Den ska få en ny plats i solen har jag tänkt mig.Står nu i kruka ett tag.

 
Så här blev det. 
Nu får de växa till sig lite innan vintern och hoppas de klarar våren. Jag har flyttat en mörkt lila Strandiris hit bakom rosen det blir nog bra hoppas jag

Då var det ny vecka och snart ny månad oj så fort det går. Jag har mycket på programmet för min koloni innan vintern kommer. 
Önskar er alla en fin vecka
Kram Meta

4 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Jag är såå avundsjuk på din kolonilott och på allt pyssel och ibland, hårda arbete. Jag älskade att flytta runt och förbättra för växterna. Riktigt slitsamt men så tillfredsställande. Och växterna tackar, iallafall oftast, genom rikligare blomning året efter. Nåja, allt har sin tid och jag är tacksam att jag fått uppleva både slitet och tillfredsställelsen. Men att se dina bilder och läsa dina tankar... jo, jag är allt avundsjuk. På riktigt! Njut!

Kramar från Eva-Mari

Cat sa...

Jaaa, det blir allt ett hiskeligt flyttande när det blir för trångt. Här finns planer, men tyvärr ingen ork. Men det får bli när det blir :-)
Ha de gott. Kram, Catarina

Erikslundsliv sa...

Du har gjort ett stort jobb på din koloni och det ser så fint ut överallt!
I min trädgård får det mesta bara växa som det vill, lite vildvuxet både här och där. Men fint ändå!
Ha det gott!
Kram, Ann

Maribel sa...

Hej Meta!
Det växer frodigt och fint hos dig. Det blir lite jobb med att flytta växter, så alla får plats. Min Summer snow håller på att nästlar sig in i allt annat, får nog göra något åt det.
Ha det fint /Marika