Bloggintresserade

söndag 5 mars 2017

Första söndagen i Mars.

Hej alla fina vänner!

Det känns lite som om dagarna kryper sakta fram just nu. Ett rejält bakslag har vi fått här i södra delen av landet. Blåser regnar/snöar och är allmänt grått.
Det är vårmånaden mars, hur ska det då bli i april? Är det inte då bakslagen brukar komma. Törs inte tänka på det.

Nog om det nu.
I Gamla Linköping köpte vi en hel låda med Hallon Polly. Mums är det. Fast nog tröttnar jag på de söta lite lakrits smakande karamellerna.
Mitt barnbarn och jag gjorde lite Fluff på dom.
200 gr. Polly och 3 dl grädde.
Koka på svag värme så Pollyn smälter rör ofta, det får inte koka. Ställ kallt över natt. vispa ihop det till en tjock smet.

Vi bakade muffins med chokladsmak. Spritsade ut fluffen och hällde lite dekorsocker på.
Vips hade vi godis att äta till fikat.Jag tror att jag ska leta reda på lite ståltråd för den här blev jag såå förtjust i. Borde gå att göra. 


Hittade en liten sittande vätte i keramik. Den ska jag visa i sommar från kolonin. Har plan för den nämligen.Det är väl en sån man ska ha för att skydda sig från onda makter..........

Jag avslutar denna söndag på bloggen med bilder från min balkong just nu.
Ni mins kanske att jag i höstas köpte lökar för nästan ingen peng alls. Planterade med hopp om massor av blom till nu i vår. En god början här i alla fall. Nu hoppas jag att de blir blommor med.

 

Det här är en sorts narciss som jag inte sett förut. Säkert inte ny, även om den är det för mig.


 
Två sorters tulpaner. Små röda och en vit med röda teckningar på.  


 
Allium är jag så förtjust i. Tänkte ha krukan på ett ställe där en kruka lämpar sig best. Spännande att se om det lyckas. 

Till sist en kruka med pärlhyacinter och tulpanen Rödhätta. Det är en stor favorit hos mig (och sorken)

Nu lurar jag den så här med några krukor. "Haha" Det är några som inte visat sig än tror de behöver lite mer värme..

 Det enda jag saknar är krokusar, Har någon på gång i växthuset. Det blir ett måste till hösten, då ska jag vara ute i tid. 

Skickar er lite vårkänning här från mig idag. Nu när Vasaloppet är över kan man känna vår i luften
Kram Meta

12 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Det ser hoppingivande ut med alla dina lökar som är på väg upp på balkongen. Alllium i kruka, det får du rapportera hur det gick.
Dom muffinsen såg ju jättegoda ut, snyggt spritsade.
Kram Maria

Katta sa...

Gillar inte alls vädret nu, men hoppas att april blir en riktig varm och fin, det är ju min månad och ibland kan man sitta ute och fira då. Har aldrig smakat såna Polly men så fint fluff det blev av dem, jättefina cup cakes. Så fin ståltrådsfigur med, jag som satt och pillade med ståltråd i dag, men det blev bara pannkaka av det ;) Ha en fin vecka, kram Katta

Cat sa...

Så härligt att kunna ha lite vår på balkongen :-) Vår vår håller just på att begravas av en snöstorm :o Bakslag, jag vet inte riktigt, känns inte som om Kung Bore hade släppt greppet riktigt.
Ha en fin vecka. Kram, Catarina

Charlotta sa...

Härligt med kommande vårblomning på balkongen. Hoppas det inte dröjer allt för länge. :)

BP sa...

Å jag som tänkte klaga över vädret och kylan. Tror jag låter bli. Du har det värre hos dig.
Den där insekten är otroligt läcker. Har en fågel gjord av ståltråd, fast den fick jag i present.
Du verkar ha en inglasad balkong som fungerar ju perfekt som växthus:-)

ullie sa...

Avskyr detta väder!! Himla snöstorm som är nu vilket oväder ! Blir lite orolig för små skatterna som ska själva till skolan i morg men går väl bra.
ja kanske finns det hopp då man kollar din balkong. vi som såg fåglar i V två ggr nu i veckan så kom detta då kändes det som felicia sa fåglarna ropade att snön skulle komma igen därför flyttar de ha ha ja kanske det

fin måndag kramar

Solstrimmor sa...

Önskar jag hade en stor inglasad balkong! Ser så livgivande ut med allt som kryper upp ur jorden! Oj, vilken prakt du kommer att få...

Ha en fin vecka trots vädret...
Kramar från Eva-Mari

Maribel sa...

Hej Meta!
Så fint det växer på balkongen. Kommer att bli fint när de blommar.
Ha en fin vecka /Marika

Erikslundsliv sa...

Så härligt med dina lökväxter på balkongen! Det är verkligen vårigt!
Jag tänker att bakslagen kom i februari istället för i mars i år. Så nu är det gjort hoppas jag! Eller inte... vi får väl se!
Ha en fin dag!
Kram, Ann

LINDA sa...

Du den affären i Gamla Linköping är inte et dugg dum ;) Finns mycket gott där.

Här är det också bakslag. Sitter faktiskt i bokbussen mitt ute i skogen och väntar och väntar. En lastbil med extra bred last har kört fast i en backe och förhoppningsvis dröjer det inte alls för länge innan bärgaren kommer. Fast vi har varit här en bra stund nu. Hur ekipaget ska komma förbi mig är en annan fråga ... ser fram emot i morgon när det här är ett äventyr blott ;)

Kram
Linda

HWIT BLOGG sa...

Ja bakslag på bakslag, jag är sååå trött på detta gråväder nu! Jamen du har fått upp lite vårtecken där i krukorna ju :) Härligt att se!
Fredag igen, ja då tar vi snart helg igen då...
Kram Titti

A House With A View sa...

Wow vad mycket som kommit upp i dina krukor, vad kul! Snart får du njuta av blomster :) Och bakslagen kommer några flera tror jag, här ligger snötäcket kvar på marken ännu, himla tråkigt... Himla goda muffins ni bakade, bra tips som topping!

Kramar aka