Bloggintresserade

söndag 25 september 2016

Arbets gemenskap.

Hej alla glad vänner!

Men så härligt vi har det här på kolonin. Ingen vill liksom flytta hem på riktigt. Att klippa ner det som blommar är svårt för här är det massor av grönt och fina blommor.

Idag har det varit aktiviteter vid paviljongen. Det är städ dag och extra årsmöte. Så det har spikats panel,

Det är viktigt att första brädan sitter rakt för ett bra resultat..
Det går fort med en spikpistol. Så där ja nu är det bara att spika på. Rätt som det är så är halva sidan klar.
 
Det blir fint. Nåt att njuta av och vis upp att föreningen växer. När vi kommande sommar firar 60 år i föreningen   
     

 

 Det är inte bara brädor som spikas upp utan sovstugan städs ur och stängs för vintern.Några killar gräver för vad som ska bli vår grillplats så trädäcket slipper bli fullt av fett fläckar.

Nu är det dags att stänga soptunnorna, sista tömningen på torsdag. De ska skuras så det inte står och luktar illa under vintern.
Duschen slutstädas, nu är bara en öppen. Vi är inte så många användare nu. Den stora får bli förvaring för alla trädgårdsmöbler så de slipper stå ute i vinter.


Tre glada damer har varit på språng och kollat så att vi sköter våra gator från ogräs. Det har varit lite si och så med det ett tag.Den som inte skött sin del får en lapp och ska inom någon vecka ha åtgärdat det.
Det är ju så att vi vill att hela vårt område ska vara fint och att vem som helst ska kunna komma in och se att det är ett fint område och värt att bo på då blir det lättare att sälja om man skulle behöva det.

När allt detta är gjort får vi en fin belöning i form av idag ärtsoppa med kaffe och kaka. Mycket gott var det.
Tack för gott arbete och kamratskap här på kolonin.


Det var den största händelsen här i helgen med många aktiva..


I trädgården är det allt fullt med blommor än så det känns lite vemodigt att börja göra vinterstädning.Jag bara älskar de här häftiga lila krokusarna (tidlösan)som kommer här och där.
Det är bara ett fel, de blir så långa och lägger sig ner om de inte hittar växter att klänga på.
 


Det var min helg det mycket jobb och en hel del njutande i den härliga höstsolen.
Ha nu en fin början på veckan 
                                            kram Meta6 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ni har fullt upp ser det ut. Kanske skönt att komma hem till stan och vila lite, hihi? Skämt åsido, jag förstår att allt måste skötas inför nästa säsong och det syns att ni har en väl fungerande förening med fin gemenskap.
Njut av de sista dagarna!
Kramar från Eva-Mari

Hajan sa...

Så mysigt det låter, bra att allaskall hålla rent, naturligt vis tycker man ju det.
Så mycket roligare det bliver nästa år då.
Glöm inte bort att visa, jag tycker det är så roligt att följa alla bloggar med deras förehavande.

Erikslundsliv sa...

Oj, vad ni får mycket gjort! Så bra med en fin sammanhållning och många som hjälper till. Då går jobbet snabbt och lätt och man har trevligt under tiden. Nu får vi njuta av de sista septemberdagarna!
Ha det gott!
Kram, Ann

ullie sa...

mysigt att ni fixar där nere oxå

det är bra att alla hjälper till o ja tror att det alltid finns typer på var gård som inte hjälper till eller vill hålla fint

kramar fina du

BP sa...

Nu får jag nästan dåligt samvete kan jag säga. Vilken gemenskap på er koloni och alla hjälps åt och ser till att även grannens lott "mår bra". Varför får jag dåligt samvete då kanske du undrar. Jo, Varje vår och höst anordnar vår bostadsrättsförening en "städa-och-plantera-dag" på vår stora och fina innergård. Där ska vi alla delta i "evenemanget" ungefär som ni gör. Belöningen är fika och/eller korv. Vi har då aldrig deltagit. Uselt, ja, jag vet, men konstigt nog har de flesta i området samma "dåliga" inställning som vi...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, godt jobba, alltid vemodig å pakke og lukke for sesongen. Det er bare å se fram til at sola snur og vinterdvalen er over. Godt vi har fire årstider, så vi kan sette pris på hver enkelts sjarm og særpreg!
Ha gode dager framover ;:OD)