Bloggintresserade

onsdag 13 april 2016

Hjo.

Hej alla vänner i solen!

Ja det var en välbehövlig vilodag idag. Det blev en lite tripp till Våran braiga handelsträdgård för inköp av ett rödavinbärsträd till mig.Fick åka med en kolonivän.


Vi skulle fara och fika också.
Men vart? Det mesta roliga ställena är stängda ännu upptäckte vi.

Vår resa blev till Hjo. Där är så fint att gå även nu när det inte är så mycket folk mycket är stängt här med, för det är en riktig sommarstad.

 

När vi kom fram var vi rejält sugen på lite fika. Det fick bli första bästa och det ångrar vi inte. 


 


En varsin räksmörgås och så delade vi på en supergod marängbakelse. Tur var det för vi blev såå mätta.Kaffe till naturligtvis.

Då var det dags att röra lite på oss. Det var inte så många butiker som var öppna mer än de vanliga då förstås. Så vi tog en tur mot vattnet.Genom den lilla stan går en fin kanal. Överallt var det vårblommor.


På andra sidan gatan ser man  flera små vita broar som går över kanalen.

 


Här möts den  överblommade hundkexet och den nyvaknade skillan. 

Vi vandrade vidare mot hamnen vid Vättern.
Där var så tyst och stilla inte ens byggjobbarna var igång, det är ju strejk och här var de tydligen berörda av den ,
Många "gubbar" var där i alla fall och diskuterade den 
uppkomna situationen.
Ingen glass blev det idag de öppnar inte förrän nästa vecka. Det får bli i sommar tror jag.
På andra sidan hamnen ligger stadsparken. Utefter vattnet låg de här fina badkurerna..

Vi styr åter kosan till bilen och far hem. Det var en fin dag Tack för den vännen.

Åter på kolonin blev takfoten färdigmålad. Så skönt att en sida är färdig, bara att fortsätta med ena långsidan nu då.


Det ser ut som jag ska få en blå bassäng i år av skilla. 
 

Ännu en julros har slagit ut. Den ser så glad ut mot solen.

 

De vita söta snöklockorna jag köpte tidigare i våras har åxå slagit ut. Nu ber jag dom varje dag att de ska sprida sig mycket till nästa år.
En härlig tisdag hos mig. hoppas ni också haft det bra .
Kram Meta  

15 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Härligt cafe ni hittade! Hjo är en söt liten stad, men den lever väl upp under sommaren med alla turister. Det är härligt med alla vårblommor som dyker upp nu. Ha det gott!
Titti

Unknown sa...

Så mysig liten tur med härlig natur!! Då även en fika på det gjorde nog susen÷)) Så fin julrosen du har och även snöklockorna. Tack för ett intressant inlägg. Ha en bra dag÷))

Unknown sa...

Så mysig liten tur med härlig natur!! Då även en fika på det gjorde nog susen÷)) Så fin julrosen du har och även snöklockorna. Tack för ett intressant inlägg. Ha en bra dag÷))

stardust sa...

Thank you taking us around such a charming city. Every flower in this post is glowing in the sunshine. The prawn sandwich is so tempting. Have happy days ahead, Meta.

Yoko

Cat sa...

Hjo är verkligen fint, när jag och maken var där senast var det stängt. Men å andra sidan skulle vi ju bara till Marie och hämta skåpet :-)
Rödvinbärsträd har även vi i köksträdgården, massor av bär får vi - enorma mängder. Vi satte även ett vitt, men jag skulle vilja ha tag i ett med svarta vinbär också.
öHa de gott. Kram, Catarina

ullie sa...

hi hi ja du vet inte för gröna fingrar som du verkar ja inte ha :D
i bland så växer de som ja vet inte vad o en annan ja har här typ fick spinn på sej för lite vatten ? ja jag vet inte men konstigt är det tru han inte stod bredvid någon som fick det me

fin torsdag o ja du har rätt tiden kommer säkert gå fort man vet ju hur fort en vecka går liksom
kram krma

lisashus sa...

Vilken härlig liten utflykt ni hade! Visst gläds man nu åt allt som blommar och knoppas och det gäller att hänga med i svängarna, för det går ju ganska snabbt med alla knopparna nu.

Ljuvliga blommor du visar hos dej, och jag kan tro att du också njuter på kolonin nu!
Kram
Lisa

Solstrimmor sa...

Härlig tripp till Hjo, det är en fin liten stad. Vilken gofika! Snart öppnar alla ställen ur vinterdvalan och turisterna strömmar till.

Njut nu av din trädgård och måla inte dig fördärvad! Du ska hålla hela säsongen...

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

HWIT BLOGG sa...

Så ska en härlig dag vara! Vinbärsträd låter spännande, kanske vore något att satsa på i vår...
Ser ut att vara en mysig stad det där och vackra bilder du har tagit!
Ha en kalastorsdag nu...
Kram från Titti

Katta sa...

Så härligt det ser ut och sån frihetskänsla att åka iväg så där. Gillar skarpt färgsättningen på huset längst upp, så fint. Ha en fin dag, kram Katta

LINDA sa...

Så mysigt med Hjo! Vi brukade segla dit när jag var liten. Och i lördags tittade jag på Hjo från andra sidan sjön när jag stod på Omberg.

Ha en riktigt fin dag!
Kram
Linda

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken mysig tripp ni gjorde! Och det lustiga är att mannen min har på sin önskelista att vi ska åka till Hjo, och nu inser jag att så får det nog bli!
Fint med Vättern där också.
Och oj, vad det blommar i din trädgård!
Jag har gjort ett inlägg om mina vildvinsgardiner nu. Vi har dom i kanten av taket på vår veranda, där golvet fortsätter ut, men där det inte är tak. Det blir som ett litet rum där innanför gardinerna om sommarkvällarna när det kanske är lite kallare. Mysigt!
Agneta kram

LINDA sa...

Hej!

Jag gör pesto, soppa och framför allt ramslökssmör. Typ en rejäl näve ramslök till 1 hg smör. Kör i matberedaren och gör små korvar eller spritsa ut som blommor att styckfrysa. Supergott till grillat. Men! Förpacka väldigt väl. Ramslök har en förmåga att sprida lukt i hela frysen. Jag frös in blad ett år, men av just den anledningen så kommer jag sldrig stt göra om det. Jag har dubbla plastpåsar om lådan som jag förvarar smöret i.

Kram
Linda

Rost och rädisor sa...

Fint och mysigt i Hjo!

Du undrade över ramslöken... Frysa ner går bra, men jag använder så smycket som möjligt på en gång. Senare har jag den kinesiska gräslöken som också har en mild god vitlökssmak och kan användas på liknande sätt.

Allt gott
/Anette

Hajan sa...

jAA DETTA VAR HÄRLIGT ATT LÄSA,jag har också varit vid Hjo på en bussresa. En underbar dag , vi var på ett spinneri där flickor spann av Fjärilsträdar. Låter konstigt med det var som ett litet museum.
Det var en sådan där utflykt med bäddar och madrasser. Det skulle vara så nyttigt att ligga på dessa skinn. Kostade tusentals kronor.
Det fanns också en keramik verkstad, där handlade jag.
Åh så goda mackor ni köpte, ber om ursäkt att jag kommer så tidigt, men har svårt att sova. men nu är klockan 03,27 såjag får väl gå och lägga mig ett tag i alla fall.
kram från Hajan