Bloggintresserade

lördag 25 juli 2015

Regn kan vara bra

Hej alla vänner!

Ett bra göra en sån här dag är att baka. Jag har varit hem till lägenheten och bakat bullar Undrar vem som äter upp alla, de bara försvinner tycker jag........
Det regnar men blåsten är inte mer än igår som tur är.

Undrar om min Vitpytta står lika rak och fin efter regnet. Det är en växt man får hålla efter men så fin när den blommar.
Här tillsammans med min ros som jag tror är Astrid Lindgren.


 


Den här kaprifolen fanns här på tomten när vi kom hit. Nästan överallt, den hade fått spridit sig hur mycket som den ville.
Jag undrar om det är den äkta gammaldags sorten.(vildkaprifol)Den doftar ljuvligt och blommar i stort sett hela sommaren. 


Nu börjar fjärilarna komma tillbaka. 
Det är så mysigt när de fladdrar omkring här. Jag har tänkt mig en Budleja vid huset nästa sommar. Den älskar ju alla fjärilar.

Jag måste bara visa er min grannes rosbuske. Det är bara en del av den. Hela busken har varit rosa nu en tid. Jag stoppar näsan i blommorna varje gång jag går förbi.Sååå gått det doftar.

Har vi inget annat att minnas eller glädjas åt denna sommaren så är det då alla dessa vackra rosor som bara blommar och blommar, fast det regnar och blåser.


Det var en regnig rapport från mig denna lördagen i slutet av Juli. I morgon far vi till Högagärde på öppen trädgård. Håller tummarna att det slutat regna tills dess.
Ha en fin och bra söndag
Kram Meta

8 kommentarer:

LINDA sa...

Det var verkligen rätt dag att baka bullar. Här öste regnet ner och så kom det stormbyar som svepte ner och förstörde flera pelargoner och krukor. Så tråkigt! Nu är det kav lugnt, men det ska börja blåsa igen. Jag vill ha solsken och värme nu. Har en semestervecka kvar och tycker att det borde kunna bli lite mindre höstlikt.

Kram
Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas ni slipper regnet idag när ni
ska gå runt och titta. Ljuvliga blommor
hos dig och grannen också.
Kramar/AM

Annika Christensen sa...

Ohh vitpytta måste jag få tag på den är ju så söt.
Här är det maken som äter upp alla bullar.
Blåsten är värre än värst idag och jag känner mig blåst på sommaren.
Det har blåst nästan hela tiden.
Allt gott
Annika

Anonym sa...

Regn idag, sol i går här i Wales. Hann plocka lite laendel för torkning och 6 l svart vinbär igår i alla fall, samt sitta lite och njuta i solen. Idag inomhus!
Vackra blommor du har!
Ha det trevligt på öppen tädgård!

lisashus sa...

Ja du, man får vara glad för alla vackra blommor! Så mycket fint du visar och grannes rosor är helt underbara!
Klokt av dej som bakade i regnvädret! Så kan det ju bli riktigt mysigt inne, med bakdoften!
Här har vi glimtar idag och jag antar att allt är blött sen gårdagen, men som tur är hann jag både klippa gräset och rensa ogräs en hel del innan regnet kom!
Ha en fin söndag!
Kram
Lisa

AnitasVäxtkraft sa...

Vad avundsjuk jag blir på dina fjärilar. Här har jag inte sett en enda. Som väl är har jag lyckats hålla sniglarna i schack ... än så länge. Önskar dig en fortsatt sommar med mindre blåst och regn /Anita

Erikslundsliv sa...

Att baka en regnig dag är ju ett bra tidsfördriv. Jag har bakat havregrynsbullar idag, alltså matbröd. Det blev jättegott med smör, ost och marmelad på. Nu väntar jag på att krusbären ska mogna så att jag får göra marmelad på dem.
Ha det gott!
Kram, Ann

Snäckskalsdalen. sa...

Jag undrar också vem som äter alla bullar, för det är faktiskt inte jag. Men det är bara att baka nytt. Vitpytta skulle jag också vilja ha, jag fick en en gång på en resa men jag kunde inte ta den med hem! Fina blommor har du!
Agneta kram