Bloggintresserade

lördag 7 november 2015

Lite av varje

Hej alla vänner!

Nu är rosorna planterade en vid armeringsnätet mot grannen och den andra har jag jordslagit till våren. (Hoppas det går bra).

I söndags jobbade vi lite med nya lådor mot staketet där det senare ska bli ett buller skydd.Nu fick första lådan komma på plats. 
Här ska min Malört, Libbsticka och en mynta få bo.
Jag har också stoppat ner några plantor av höstastrar, Lite färgglädje från höstens fikabord är ju inte dumt.Undrar om jag inte ska falla för frestelsen att stoppa ner lite tulpanlökar där med.(om det finns några kvar)
Gjorde ett test med ett vildvin också. Går det att göra så här då blir det på fler ställen.Annars får jag nog köpa en planta, vill så gärna ha den att klättra på staketet. 

Nu är det slut på finvädret och höstrusket börjar visst ta tag i oss. Här är grått och disigt om dagarna men värmen är det inget fel på 7 grader på morgonen och 10 på dagen det får vi vara nöjda med tycker jag.

Idag har det städats lite och några kransar har det också blivit. 
Hade två ljung som stod på balkongen så de fick sätta" livet till" Den med ljus ska jag ha på balkongen har ju glas så det går att ha bara ljus. 
Den med rosett ska en väninna få i morgon.Kanske passar den i hennes nya badrum.Den lilla kransen hänger min rakspegel i hallen.  Nu tänder jag många ljus här i rusket.
  Jag tycker att det är så svårt att få skärpa och bra bilder när jag fotat på sista tiden. Det var inte alls så konstigt för min syn har försämrats markant sen sist.(2009)
Så nu har jag ett problem med att välja bågar. Jag ville ha de  som jag hade men de var för små till min syn nu, behöver större synfält. 
Nu är lördagen snart till ända och jag har lämnat in mitt beslut till optikern. Nu är det bara att vänta tills jag får dom och hoppas på att jag blir nöjd.
En härlig dag på stan med växlande väder regn, sol, dimma, regn och blåst. Vad mer kan det bli. 
Väl hemma lagade jag en fisksoppa och bjöd väninnan på. De här fina rosorna hade hon med sig då.
Så bra det var för jag hade helt glömt att köpa själv. 

Nu blir det en lugn kväll med pappersrensning och lite läsning för mannen jobbar och kommer hem i morgon.

Önskar er alla en fin och skön söndag.
Kram Meta  

11 kommentarer:

Luna Eks trädgårdsblogg sa...

Så fina ljungkransar du gjort
Fortsatt trevlig helg
Luna

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina kransar, bland dom finaste jag sett!
Och glasögon, jaaa, har precis också bytt och det är ett enda trassel alltihopa, det är terminal, det är progressiva, det är vanliga och det är solglas......men det är ju bra att det finns.
Agneta kram

Erikslundsliv sa...

Så fint med ljungkransar!
Svårt att välja bågar förstås, man ska ju ha dem så länge också.
Du gjorde säkert ett bra val!
Trevlig söndag!
Kram, Ann

Hajan sa...

Det var lite annorlunda kransar, jag har aldrig haft någon av Ljung
det har jag inte tänkt på en gång.
Ha nu en trevlig Söndag, hoppas det inte bliver för starka Stormar de har ju varnat för oväder,

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fint att göra kransar av ljung! Ser nästan lite ut som lavendel. Visst är det svårt att välja glasögonbågar...sist valde jag ett par som ser lite tuffa ut (och med progressiva glas).
Kram,
Regina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina rosor du fick, mysigt
och träffas och äta fisksoppa.
Och roligt med nya glasögon, jag
tycker det är snyggt.
Fin söndag och kramar/AM

LINDA sa...

Jäsingen, tulpanlökarna och de andra vårlökarna har jag glömt. Det borde maken och jag har hjälpts åt med i helgen. Tack för att du påminde mig. Vi får göra det så snart vi får tid.

Tack för tipset med lappen. Tyvärr handlar det inte om glömska utan om att inte ha lust. Vet inte varför jag fallerar så pass just när det gäller gödning. Det är bara sååå tråkigt. Ska försöka bättra mig :D

Kram
Linda

Anonym sa...

Det verkar verkligen vara höstlikt i Sverige.
Svårt att välja bågar, men du har säkert valt rätt.
Ha fin höstsöndag!

HWIT BLOGG sa...

Så söta kransar! Ja guu detta med synen, himla svårt att fota med glasögon också tycker jag och ännu svårare utan ha ha! Det blir en hel drös suddiga bilder nuförtiden...
Kram till dig,
Titti

Mejrams! sa...

Har alltid tyckt att det är litet speciellt med kransar av ljung. De ser litet exklusiva ut tycker jag. Dina är jättefina! Kramen!

Inger Marie sa...

Flotte kranser du har!
Og så mye du har fått gjort i hagen...løker er ikke lett å stå imot...blir fint tilvåren:)
Fin ny uke til deg:)