Bloggintresserade

söndag 2 augusti 2015

Ny månad ny bild.

Hej alla vänner. 
Då står det augusti på min almanacka. Inte klokt vad det rinner iväg och den känns som en lååång höst hela sommaren.
Undrar hur länge sedan det var jag längtade såå efter sol och värme, jag som inte är en älskare av det. Det är så jobbigt med all den här värken som kommer av kylan och blåsten. 
Nu är vi ju lovad sol ett tag och det ser jag fram mot. Tänk vilken energi det ger oss.(Bara tanken gör det)

Då var det månadsbilden på min nya rabatt. 

 
 Det är mest grönt tycker jag även om det växer så det knakar. Massor av knoppar finns det som väntar på lite sol.Den stora Flamentantzen rosen har jag börjat klippa rosor på det har blivit några hinkar innan sista regnet så nu får jag ta resten och hälsa den välkommen nästa år.
Som jag har väntat på min nya vita ros(som jag inte minns namnet på) Idag såg jag några små knoppar. Nu hoppas jag på mycket sol så de slår ut. 

 
Bredvid den står en ganska så stor blodtopp. Den gamla delade jag och satte på två ställen här, det är bara den här som tycks trivas bra.

 
 Den här lilla tynande solhatten höll på att stryka med av sorkens härjningar i jorden.Som tur var fick jag se det och kunde packa till jorden och det räckte tydligen, för nu har den till och med en knopp.Den blir röd. 


Se en så vacker himmel det är idag.
kaprifolen hotade jag med att gräva upp. 
Den är röd som det nu ska vara i denna rabattenI ett hörn hann jag fota en kopparorm som har bosatt sig här.

 

I morse på den sedvanliga turen runt här hos mig. Blev jag lite full i skratt. 
Alla höstanemoner hade vänt sina rosa ansikten mot solen.
 
 I krukan med chokladblommorna så gjorde de lika dant. En tvärvändning från i går kväll.Det var min rabatt idag  med massor av sol nu så blir det fint när alla blommknoppar slagit ut.
Önskar er alla en fin och bra första vecka i aug.
Kram Meta

11 kommentarer:

Tittis trädgård sa...

Jag tror att vi alla vänder ansiktet mot solen denna hemska sommar. Om det är någon sol vill säga. Här har den lyst med sin frånvaro hela sommaren, men igår hade vi riktigt skönt väder. Det kändes helt underbart med solen som värmde mot kinden, hade nästan glömt hur det kändes/ Kram Titti

Hajan sa...

Oh så fint Du har i dina rabatter, Du är så duktig med namnen också, eller har du lappar att läsa på.
Anemonerna såg underbara ut , med sina rosiga ansikten.
Vilket rart uttryck.

Solstrimmor sa...

Vilken enorm Flammentanz du har! De två rosorna som klättrar här är nog också av den sorten, de har blommat rikligt, men inte som din!

Ha det gott och njut i solen!
Kramar från Eva-Mari

Lotta sa...

Jag bra älskar din Flamentantz ros, hoppas vår blir lika frodig och fin. Vi planterade en förra veckan och förhoppningsvis ska den trivas i ett knotigt gammalt äppleträd. tack för alla dina gulliga och omtänksamma små kommentarer. Du ska veta att de värmer! ha en fin dag och hoppas den blir lagom varm och skön! /Lotta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tur du inte är rädd för ormar, jag
skulle gapa och skrika och störa
grannar och allt! Och hoppas nu den
där värmen kommer som dom spått, lite
ljumma aug kvällar skulle sitta fint.
Kramar/AM

LINDA sa...

Att döma av bilderna så är det väldigt vackert hos dig nu. Hoppas att solen värmer riktigt hos dig i dag också. Här är det jättehärligt!

Kram
Linda

Lykkelig i hagen sa...

Hei Meta! Jeg kjenner med godt igjen i lengten etter varmen, selv om jeg holder meg i skyggen når det er over 25 grader. I dag våknet jeg til 20 grader ute, det er første gang i sommer! Har planer om å utvide mitt lille bed rundt lykten i dag, så jeg kan få plass til mange nye stauder! Ha en fin augustdag! Klem fra Anne-Kristin

Jord under naglarna sa...

Oj vilken stor och fin flammentanz! Jag har planterat tre stycken i år, tror att det blir fint mot min gula husvägg. Hoppas de blir lika fina som din om ett tag! :)

Inger Marie sa...

Utrolig flott den Flamentantzen!
Ja høst i hele juli..da blir det sommer i august-september...håper vi:)

AnitasVäxtkraft sa...

Så mycket fint du har i din täppa, dina höstanemoner har redan kommit i blom! Mina har knappt fått knoppar. Kanske är den rosa lite tidigare, mina är den vita sorten. Härligt se alla fina bilder /Anita

G:a Affären sa...

Men vilken trädgård du har, och rosen är helt enorm. Tur att ormen inte var stor, jag tycker inte alls om deras rörelser.
Och så höstanemoner...mina "försvann" eller något sånt.

Önskar dig fina augustidagar!
Kramar /Cia