Bloggintresserade

måndag 8 januari 2018

Nytt år, nya utmaninga och mer snickrande.

Hej mina vänner!

Jaha då står det plötsligt 2018 i kalendern. Både härligt och spännande kanske lite skrämmande med.Det känns lite så där när vi tänker på hur gamla våra barnbarn nu blir 16 år ... tyvärr så är det ju inte bara dom som blir äldre, fast man kan ju känna så, ibland i allafall.

Året har börjat rätt bra för oss. Väder och vind ska vi inte tala om det gör ju som det vill, så bara att gilla läget och hänga med.

 
Vi har jobbat på  en hel del på kolonin redan i år. Köket har börjat ta form. reglar är uppsatta så nu är nästa fas skivor och lite panel.

Väggen mot sovrummet är inte där än för där har mannen sågen står, så det blir nog en av de sista väggarna vi sätter upp. 

Just nu så kretsar det mesta runt färg, tapeters vara eller inte vara. Ska vi ha panel härpå hela väggen eller bara halva väggen...........Vad ska vi ha på golvet.... Usch vad svårt det är.
Det är många beslut som ska tas.

Idag var det dags att fylla på ljusförrådet då passade vi på att kika efter diskho och fläkt. Nja, det är nog löst nu 
Jag blir glad för varje beslut som blir taget. 

Det känns lite som om våren har flyttat in till mig. Fick nämligen en bukett med rosa fina tulpaner i helgen av väninnan som kom hit.
Bladen har gulnat och jag plockade fram den fina vasen med glaskulor i ring och satte ner blommorna och de gröna kvistarna av eukalyptus. 

 
Det här med vaser är ett härligt kapitel. Jag är så svag för nya roliga former. 
Före jul köpte jag den här glödlampan på stålställning.
Den har jag haft en julstjärna i utan jord bara vatten. Den har hållit sig fin mycket längre än de jag annars brukar ha.


Nu är vi tillbaka i de vanliga veckorna igen. Det känns väldigt bra nu kan jag hålla reda på vilken dag det är igen.........
I morgon bär det av till sågen för att hämta virke och på onsdag ska jag till ett spännande ställe och hämta nåt till huset. Det får ni se senare när det är dags för det. 

Nu åker den lilla Julen ut som funnits här i år. 
Jag önskar alla ett Hejdundrande bra 
2018
Kram Meta

6 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja ett nytt år och nya utmaningar men det ska väl gå det också :) Om bara tröttheten och förkylningarna kunde släppa lite...
Vaser gillar jag också men konstigt nog har man aldrig någon som passar till buketterna man får hi hi!
Kram och ha en skön vecka, Titti

Cat sa...

Oj, oj, oj vad ni sliter och står i. Men visst, ska det bli klart så....
Skönt när saker och ting faller på plats och planen börjar bli klar.
Ha de gott. Kram, Catarina

BP sa...

Ni är så otroligt duktiga och har verkligen inte tummen mitt i handen. Å sååååå fint det kommer att bli. Fastnar speciellt för den rostfria kyl-/fryskombon också den helt underbara lampan med blommor i. Love it! Annorlunda, vilket jag gillar skarpt:-)
Önskar dig allt du själv önskar dig för 2018!

Maribel sa...

Hej Meta!
Så flitiga ni är, men så småningom får ni bara sitta och njuta.
Ha det bra /Marika

Inger Marie sa...

Flinke dere er, snart blir det ferdig og kan nytes:)
Fine tulipaner:)
Ha en fin helg:)

LINDA sa...

Det är underbart med fina vaser! Jag köpte en före jul som ska hänga från taket i vinterträdgården. Den har inte kommit upp än, men nu när våren i alla fall börjar att nalkas någonstans långt borta vid horisonten så ska den upp. Längtar som en tok efter vårblommor, ljus och solsken! Tänk när koltrasten sjunger för första gången!!!

Kram
Linda